Juho Kantola on suorittanut tänä vuonna asevelvollisuuttaan, mikä on rajoittanut osallistumista kilpailuihin ja harjoituksiin. Onneksi mahdollisuus osallistua kauden viimeiseen osakilpailuun avautui, sillä hän halusi osallistua uudella pidemmällä radalla ajettavaan kilpailuun. Lähtökohdat kilpailuihin olivat haasteelliset, mutta vaikka harjoittelu olikin jäänyt nolliin, oli tiimi luottavainen.

Vapaat harjoitukset aloitettiin torstaina ja perjantaina, mutta vaihteleva sää rajoitti harjoitusaikaa radalla. Kuitenkin aina kun Juho oli radalla, kierrosajat paranivat, ja ajaminen alkoi olla nautinnollista. Haasteet pyörän säätöjen kanssa aiheuttivat hieman päänvaivaa ja sitä ei myöskään auttanut varikolla tapahtunut epäurheilijamainen käytös yön aikana, kun pyörän säätöjä oli muutettu kutsumattoman vieraan toimesta.

Onneksi tiimi sai tuekseen ammattiapua, kun Markku Visuri antoi todella tärkeää apua pyörän säätämisessä. Lauantaille olikin hyvät lähtökohdat, kun tiedettiin pyörän olevan kunnossa. Aika-ajoissa Juho ajoi Open 600-luokan paalupaikalle. Luokka ajetaan yhdessä Open 1000-luokan kanssa ja yhdistetyissä tuloksissa lähtöpaikaksi tuli 7.

Lauantain kisaan startattiin kostealle radalle, mutta vaikka olosuhteet eivät olleet ideaalit, niin Kantola hallitsi hermonsa ja otti hyvän lähdön. Hän haastoi kilpailun alkupuoliskolla myös koko lähdön kärkitaistoa ohittaen useita Open 1000-luokan pyöriä. Sujuva kilpailu toi lopulta selvän voiton Open 600-luokassa.

Sunnuntain kisaan lähdettiin pykälää paremmasta lähtöpaikasta ja punavalojen sammuttua Juho näytti kuka on starttien kruunaamaton kuningas. Aivan uskomaton lähtö ruudusta kuusi ja kärkeen. Kantola johti koko lähtöä ensimmäisen kierroksen, mutta tehokkaampien pyörien ansiosta Open 1000-luokan kärki alkoi ohittamaan. Hienosti ajaen läpi kisan Juho ajoi maaliin selkeän eron turvin ottaen toisen voiton.

– Hienoa oli taas päästä ajamaan ja uusi Alastaron rata on todella makea. Vaikka oman luokan osalta mitään isompaa kilpailua ei tullut, niin oli jees taistella tonnisten kanssa. Koskisen Kenny ajoi ihan omaa kyytiä, joten siihen ei ollut mitään saumaa, mutta muiden kanssa olisin varmaan pystynyt taistelemaan, jos olisi ollut siihen todellinen tarve. Onnea Maikolan Jesselle luokan voitosta, totesi Juho kisan jälkeen.

Juho Kantola suorittaa nyt armeijan loppuun ja ensi vuonna ajetaan sitten taas koko kausi. Missä se tapahtuu, on vielä täysin auki.

Juhon matkaa maailman huipulle voi seurata ja kannustaa Facebookissa JK36 Racing tai Instagramissa juho.kantola.

Juho Kantola Alastarossa. Kuva Juha Harju.