Käyttämällä kuljettajan henkilökohtaista BMW-tunnusta, kaikki reitit, tallenteet ja reittisuunnittelu synkronoidaan navigaattorin ja BMW Motorrad -sovelluksen välillä ja ovat sen vuoksi saatavilla BMW Motorrad-puhelinappissa milloin ja missä tahansa. Sekä kartat että navigaattorin toiminnot ovat aina ajan tasalla, koska navigaattori voidaan yhdistää internetiin ja päivittää milloin tahansa. ConnectedRide-navigaattorin käyttöä ohjataan pyörän omalla monitoimiohjaimella ja kiitos sen saumattoman integroinnin älypuhelimeen, se asettaa uudet standardit tuotesegmenttiin. 

Navigaattorin näyttö on isokokoinen 5,5 tuuman kosketusnäyttö ja sovitettu pyörän TFT-näyttöön. Graafinen design ja käyttäjän toiminnot on sovitettu moottoripyörän näyttöön. Myös näyttöjen kirkkaus sovitetaan toisiinsa valon voimakkuuden ja heijastusten mukaan.

Navin lataus hoituu pyörässä BMW:n virtaverkon avulla, mutta se voidaan ladata myös 2,4 ampeerin virralla nopeasti, kytkemällä se USB-C-laturiin.

BMW Motorrad ConnectedRide Navigator.

BMW Motorrad ConnectedRide Navigator.

ConnectedRide-navigaattori on BMW:n omaa kehitystyötä, ja navi voidaan päivittää suoraan BMW:n omien järjestelmien kautta. Aivan kuten matkapuhelimissa, päivitystarpeet toimintoja ja karttoja varten osoitetaan aktiivisesti. Päivitykset asennetaan suoraan navigaattoriin. Tarvitaan vain online-datayhteys, joko Wlan, tai omistajan naviin asentaman sim-kortti. Laitetta ei tarvitse kytkeä tietokoneeseen.

Viimeisimmän reaaliaikaisesti päivitetyn liikennetiedon saa, kun navi pystyy olemaan online joko WiFi-hotspotin (jonka voi tarjota oman matkapuhelimensa kautta) tai laitteeseen asennetun SIM-kortin avulla. Tiedot päivittyvät myös ajon aikana ja kuljettajalla on aina ajankohtaiset liikennetiedot käytettävissään. 

ConnectedRide-navigaattori on osa MyBMW Cloudia. Siten käyttäjä voi kirjautua sisään MyBMW-tilillään ja liittää laitteen BMW:n pilveen. Tällä tavoin käyttäjä voi suunnitella yksilöllisen reitin millä tahasa laitteella (BMW appilla, tietokoneen selaimella, jne.), jonka jälkeen se on välittömästi käytettävissä kaikilla käyttäjän rekisteröimillä laitteilla.

Uusi ConnectedRide-navigaattori ohjelmistoineen on yhteensopiva kaikkien vuodesta 2014 (rajoituksin) valmistettujen BMW-moottoripyörien kanssa edellyttäen, että niissä on monitoimiohjain ja että navigaattorin alusta on jo asennettu pyörään. 

BMW Motorrad ConnectedRide Navigator.

BMW Motorrad ConnectedRide Navigator.

Lisäksi kaikkia älypuhelimen toimintoja ja erityisesti mediasovelluksia, kuten Spotify'ta sekä puhelintoimintoja voidaan keskitetysti operoida uuden ConnectedRide-navigaattorin avulla. Navia voidaan käyttää kaikkien äänilähteiden yhteisenä voimakkuuden säätimenä tai säätää kaikkien laitteiden äänet erikseen. Kaikki muut laitteet kuten esimerkiksi kuljettajan ja matkustajan kypärät sekä ConnectedRide-älylasit voidaan kytkeä navigaattoriin Bluetoothin avulla.

ConnectedRide-navigaattori tulee myyntiin marraskuun ensimmäisenä päivänä 2023, ja se tarvitsee vain klikata paikalleen navigaattorin telineeseen, lukita moottoripyörän avaimen avulla, ja ottaa käyttöön.

Aiheesta aiemmin:

SUNNUNTAI 9.7.2023 11:49

Saksalaisvalmistaja yllätti: lopultakin toimiva heijastusnäyttö prätkäkäyttöön

TORSTAI 16.6.2022 09:02

BMW:ltä kypäräpuhelin StreetX-, GS Pure- ja Sao Paolo -kypärämalleihin

PERJANTAI 19.11.2021 14:12

BMW:ltä älypuhelimilla navigoiville moottoripyörämatkaajille ConnectedRide Cradle -telakka

KESKIVIIKKO 30.12.2020 13:12

BMW:ltä superuutuus: Tätä moottoripyörän ketjua ei tarvitse rasvata eikä kiristää!

LAUANTAI 19.1.2019 10:06

BMW mp-kerho uskoo, että jäsenistön ajokoulutus vie eteenpäin - niin myös tänä vuonna