Honda Motocompacto.

Honda Motocompacto. On mielenkiintoista nähdä, millaisen suosion kohtuujärkevästi hinnoiteltu laite saa.

Honda Motocompacton hinta todellakin on vain 995 dollaria, 912 euroa. Voi siis hyvinkin olla, että Honda on tällä hauskan näköisellä kulkineella onnistunut tekemään jotain oikein, ja saa ihmiset laajemmin joukoin hankkimaan sähköautonsa takapaksiin tai muuten vaan tämän käytännöllisen pikku laitteen.

Yksikertaisuus ja Hondan laatu saattavat parhaimmillaan tehdä kaupunkiliikenteelle saman, mitä Applen iPhone teki älypuhelimille.

Motocompacton huippunopeus on 24 km/h eli sitä saa ajaa ilman ajokorttia. Sillä pystyy ajamaan peräti 19 kilometriä latauksella, joten se soveltuu vähän pidemmällekin ajomatkalle kaupunkiin tai kylille.

Motocompactolla ajaminen on päästötöntä ja äänetöntä, joten se soveltuu minkä tahansa kaupunkikeskustan nollaemissioalueelle. Lisäksi se on kokoontaitettuna todella pienikokoinen, 74 x 53,6 x 9,4 senttimetriä kanttiinsa. Laite mahtuu pienehköön matkalaukkuun! 80-luvun Motocompo on tuoreempaan sähköiseen sisareensa verrattuna jättiläinen.

Ne alkuperäiset Honda City ja Motocompo näytillä Honda Collection Hallissa Motegissa. Kuva: Wikimedia Commons / Hideya.

Ne alkuperäiset Honda City ja Motocompo näytillä Honda Collection Hallissa Motegissa. Kuva: Wikimedia Commons / Hideya.

Hondan tapaan laitteen kokoontaittaminen, tai avaaminen, on helppoa ja nopeaa,.

Akun lataaminen tyhjästä täyteen vie noin kolme ja puoli tuntia, joten se latautuu mukavasti joko täyskokoisena tai kokoontaitettuna työpaikallasi, tai olkkarin nurkassa.

Motocompacto painaa saman verran kuin polkupyörä, 18,3 kilogrammaa, ja se kantaa 120 kilogramman kuorman. Koska se on pienikokoinen ja kevyt, se mahtuu helposti mukaan myös julkisten kulkuneuvojen kyytiin.

Luvassa on myös oma kännykkäsovellus Motocompactoa varten, ja se tulee tietenkin sekä Android- että Applen iOS-puhelimille. Appilla voi säätää henkilökohtaisia asetuksia, kuten ajotapavalintaa, Bluetoothin kautta.

Honda Motocompacto.

Honda Motocompacto.

Motocompacto on Hondan Yhdysvaltain Ohion ja Kalifornian tutkimuskeskusten käsialaa. Siellä laite tulee myyntiin marraskuussa, toivottavasti meilläkin joskus. Laitteen ainutlaatuisuudesta kertoo jotain se, että kehitysprosessin aikana on syntynyt 32 uutta patenttia.

Tässähän ei tietenkään ole vielä kaikki, mitä laitteesta voi sanoa, vaan Motocompacto sopii loistavasti myös nuorison käyttöön kouluun ja kampuksille. Ja nuorison kiinnostuksen lisäherätteeksi Motocompactossa on digitaalinen nopeusmittari ja perusvalkoisena sen ulkonäköä voi tietysti personifioida tarroin, tulostein, väripinnoin, graafisin elementein ja niin edelleen.

Motocompacto kokoontaitettuna. Kahva helpottaa kuljettamista koottuna. Painoa rippusen yli 18 kg.

Motocompacto kokoontaitettuna. Kahva helpottaa kuljettamista koottuna. Painoa rippusen yli 18 kg.

Motocompactossa on lämpökäsitelty alumiinirunko ja vanteet, Led-valot, sivuheijastimet ja teräksinen lukitussysteemi, joka on yhteensopiva useimpien polkupyöränlukkojen kanssa.

Laitteen rinnalle on tulossa myös lisävarusteita, kuten yhteensopiva kypärä. 

Lisätietoja Motocompactosta löydät sen omilta sivuilta täältä.

Aiheesta aiemmin:

TIISTAI 28.3.2023 09:34

Felotoo M One, tätä et tiennyt tarvitsevasi: kokoontaittuva sähköminimopo, joka mahtuu autosi takakonttiin

TIISTAI 15.5.2018 09:00

LaserCompo: tee puisesta rakennussarjasta itsellesi Hondan legendaarisen Moto Compon replika

TORSTAI 3.5.2018 08:48

Ford patentoi auton, jossa on sisäänrakennettuna moottoripyörä

KESKIVIIKKO 22.11.2017 10:03

Päivän video: Millaista on ajaa autoa, joka synnyttää moottoripyörän

Honda Motocompacto.

Honda Motocompacto.