Pizzaa uuniin. Paisto ajon aikana.

Pizzaa uuniin. Paisto ajon aikana.

Colin Furzen aivoitusten ja käsien tuotos on nimeltään "Pizza Dough-Moto", ja oheisella videolla mies käy läpi rakennusprosessin – myös ne haastavimmat kohdat – ja testipaistot sekä mönkkärin että prätkän kyydissä. 

Uunin paistokyvyn testausta.

Uunin paistokyvyn testausta.

Furze aloittaa homman pizzauunin valmistamisella. Sen täytyy tietysti olla moottoripyöräkokoa ja soveltua turvalliseen paistoon. Täten hän tekee siitä pallomaisen ja kaasulla lämpiävän. Sisäpallo on varsinainen paisto-osa ja ulompi pallo muodostaa turvallisesti viileämmän kuoren. Toki uunin luukku on avoin, joten uunin takana istuva kokki saanee riittävästi lämpöä osakseen.

Uunin hitsaaminen ja pyöristäminen vedenpaineella palloksi on oma lukunsa, eivätkä kaikki hitsisaumat ole ensi kerralla vedenpaineen pitäviä, mutta lopulta Furze onnistuu, ja tulos on hieno.

Furze paistovauhdissa.

Furze paistovauhdissa.

Seuraavaksi on vuorossa Furzen Suzuki-moottoripyörän rungon jatkaminen, että kuskin taakse mahtuu pizzauuni ja kaasusäiliö ja niiden taakse vielä kokki operoimaan: muotoilemaan pizzapohjaa ja laittamaan siihen sopivat täytteet sekä paistamaan sitä juuri oikean ajan. Pizzanteko ei alkuun suju aivan ongelmitta, mutta pikkuhiljaa.

Ammattikokki Marion ja Furzen mp-taksiuunilla paistettu pizza.

Ammattikokki Marion ja Furzen mp-taksiuunilla paistettu pizza.

Homma siis toimii, ja mikä parasta, pizza on varmasti tuoretta ja kuumaa, kun se lopulta saapuu asiakkaan luo! Toki ammattikokki Marion saa paistettua prätkäpizzauunilla aika paljon näyttävämmän näköisiä pizzoja kuin Furze.

"Pizza Dough-Moto" -videon voit katsoa myös täällä

Aiheesta aiemmin:

TIISTAI 1.3.2022 13:59

Päivän video: 14 jalalla kävelevä etupyörä – outoudesta huolimatta ei ehkä ihan riitä mullistamaan maailmaa

MAANANTAI 15.2.2021 14:48

Päivän video: näin teet driftaustrikestäsi lumella ajettavan version

MAANANTAI 12.12.2016 11:33

Onko tässä maailman vaarallisin suihkumoottorilla varustettu kaksipyöräinen?

PERJANTAI 29.4.2016 13:42

Kelpaisiko sinulle: kotikutoinen lentävä moottoripyörä

SUNNUNTAI 6.12.2015 19:08

Näin teet itsellesi driftaustriken