Maailmanlaajuisen kisan loppuhuipentuma järjestetään Hondan teknillisessä oppilaitoksessa Kantossa, Saitaman Prefektuurissa lokakuun 8. päivänä.

Kilpailun tavoitteena on entisestään parantaa huoltohenkilöstön osaamista ja vuorovaikutustaitoja. He kun pitävät huolta kautta maailman päivittäin asiakkaidensa moottoripyörien turvallisuudesta ja turvajärjestelmien toimivuudesta.

Hondan huoltohenkilöstöön kuuluu kautta maailman noin 89 000 henkilöä, joista 23 valittiin mukaan loppukilpailuun heidän voitettuaan maakohtaiset kilpailut.

Loppukilpailu koostuu kolmesta kategoriasta: kilpailu tiedoista (mekanismit ja huolto-osaaminen), Off-Vehicle competition, ajoneuvon ulkopuolisen osaamisen kisaaminen (purkaminen/kasaaminen, mittaaminen ja säätäminen), On-Vehicle-kisaaminen (diagnostiikka, korjaaminen ja lopputarkastuksen tekeminen). Näissä kilpailijat kisaavat moottoripyörien tarkastuksen, diagnostiikan ja korjaamisen tarkkuudessa ja nopeudessa käyttäen samalla huoltohenkilöiltä vaadittavaa oikeaa tietoa, taitoja ja prosesseja.

Olympiadin välein

Tämä on ensimmäinen kerta, kun Honda järjestää tällaisen globaalin kisan. Jatkossa sellainen järjestetään olympiadin välein, eli joka neljäs vuosi.

– Hondan moottoripyörät ovat kumulatiivisesti saavuttaneet globaalisti 400 miljoonan kappaleen rajan, tuoden uutta arvoa liikkumiseen ja elämäntapaan noin 20 miljoonalle asiakkaalle vuosittain. Huoltoaktiviteetit kuten liikkeissä tehdyt tarkastukset ja korjaukset ovat korvaamattomia varmistamaan sen, että moottoripyörillä voidaan ajaa turvallisesti ja mukavasti. Tällä hetkellä Hondan myymälöissä tehdään vuosittain yli 140 miljoonaa huoltoa vuosittain, ja jatkamme asiakastyytyväisyyden parantamista ympäri maailman jakamalla huoltofilosofiaamme tekemällä asiakkaamme onnellisiksi, totesi Hondan mp-puolen pääjohtaja Noriaki Abe.

Ja toinen SuperCub 110. Kuvassa 125 cc versio.

Ja toinen taitojen koettelun kohde on SuperCub 110. Kuvassa 125 cc versio.

Kisa pähkinänkuoressa: 

  • Osanottajat: 23 Honda-huoltohenkilöä ympäri maailman.
  • Osallistuvia yrityksiä 13 ja 13 eri maasta, mukaan lukien Japani.
  • Kisakategoriat: Osaamisella kilpailu, Off-Vehicle competition, On-Vehicle competition
  • Luokat: alle 250cc / 250cc ja yli.
  • Moottoripyörät: Super Cub 110 (alle 250cc) / CB650R (250cc ja yli)

Lähde: Honda.