RedMoto Honda -tiimin Roni Kytönen starttaa luottavaisin mielin, sillä viimeksi, kun kyseisellä paikkakunnalla kilpailtiin vuonna 2021, niin jämsäläinen voitti Junior-luokan. Tämän vuoden kilpailussa muun muassa ensimmäinen endurotesti on lähes sama, kun 2021 ja se on täysin hiekkapohjaista, mikä sopii hyvin suomalaiselle.

MM-pisteiden valossa viikonlopussa ei ole Kytösen osalta suurta jännitettävää vaan hän tulee mitä todennäköisemmin olemaan E1-luokan MM-sarjassa kuudes. Yksittäisen kilpailun näkökulmasta taas Kytöseltä sopii odottaa jopa kauden parasta tulosta viikonloppuna.

– Ensimmäinen endurotesti on melkein sama, kuin viimeksi ja se on tosiaan kokonaan hiekkaa. Se on myös ajallisesti pisin pätkä ja uskon sen sopivan hyvin minulle. Muutenkin pätkät ovat aika crossityyliset. Itse crossitesti on hieno, mutta ihan kivikovaa maata ja sellaisessa rinteessä, että pidon löytäminen voi olla haastavaa. Extreme puolestaan on varmasti haastava ajaa kovaa, mutta todella hyvillä mielin starttaan viikonlopun kilpailuun, Kytönen kertoi.

Tänään perjantaina Portugalissa on edessä vielä illalla ajettava supertesti ja huomenna on luvassa ensimmäinen virallinen kilpailupäivä, mikä alkaa Suomen aikaan kello 11.00, mutta ensimmäisiä erikoiskoeaikoja saadaan noin klo 11.50. Tuloksia voi seurata täältä.