Enduro GP

Enduron GP MM-sarjan viimeinen kilpailuviikonloppu Portugalin Santiago do Casemissa jatkui Espanjan Josep Garcian ottaessa päivän nopeimman tittelin. Italian Andrea Verona ajoi toiseksi häviten tasan 9 sekuntia voittajalle. Kolmanneksi nopeinta vauhtia päivän taistossa ajoi Iso-Britannian Steve Holcombe.

Ainoana suomalaisena luokassa kilpaillut Roni Kytönen ajoi GP-sarjassa sijalle 18. Samalla jämsäläinen Kytönen sijoittui kuudenneksi Enduro 1-luokassa. Luokan ja yleiskilpailun voittoon ajoi Josep Garcia, joka samalla varmisti myös E1-luokan maailmanmestaruuden. Kytönen oli päivän aikana hyvässä vauhdissa muun muassa endurotestillä, mihin kellotti jopa kolmanneksi nopeimman erikoiskoeajan, mutta extremetestillä taas vauhti ei ollut toivottua.

– Vähän paremman tuntuista, kuin viime viikonloppuna. Muutama vähän parempi pätkäaika, mutta crossilla taas kulkee yllättävän huonosti tällä kertaa. Ensimmäisellä extremellä tarttui risu paitaan ja käsi irtosi tangosta, minkä jälkeen karkasi vehkeet lepikkoon, mutta muuten päivän aikana ei ollut mitään isompaa ohjelmaa. Huomiselle täytyy koittaa kiristää vauhtia ja käydään ainakin extremetesti vielä tänään kävelemässä, jos sinne löytyisi jotain parempia linjoja, Kytönen kertoi.

Juniori GP

Samuli Puhakainen. Kuva Cristiano Morello.

Samuli Puhakainen. Kuva Cristiano Morello.

Junioreiden GP:ssä Ruotsin Albin Norrbin otti päivävoiton, mutta Iso-Britannian Jed Etchellssin ajaessa toiseksi, vain suuri epäonni sunnuntain kilpailussa vie Britin mestaruuden ulottuvilta. Kolmanneksi ajoi Ruotsin Max Ahlin.

Suomalaisista parhaiten sijottui Peetu Juupaluoma, joka ajoi 9:ksi. Samuli Puhakaisen päivä tuotti 16:sta tilan (Mies ei ollut juttutuulella).

Peetu Juupaluoma ajoi Junior 1-luokassa lauantaina seitsemänneksi ja oli Junior-luokassa yhdeksäs. Juupaluomalla oli samat haasteet pätkien kanssa, kuin Puotsaarellakin. Vauhtia löytyi ensimmäisellä enduro- sekä extremetestillä, mutta sitten taas toinen endurotesti ja crossitesti olivat haasteellisia.

– Iha jees päivä! Ensimmäinen enduro ja extreme kulki ihan hyvin, mutta crossi ja toinen enduro olivat vaikeampia. Yhdet lipat tuli tänään, mutta ei muuta ohjelmaa. Huomenna yritetään vielä parantaa menoa, Juupaluoma kertoi.

Nuorten GP

Niko Puotsaari. Kuva Dario Agrati.

Niko Puotsaari ylsi tänään kauden parhaaseensa Portugalissa ollen Youth-luokassa kahdeksas. Kuva Dario Agrati.

Nuorten GP:ssä Ranskan Leo Joyon oli nopein, ennen Italian Kevin Cristinoa ja Ranskan Thibault Giraudonia. Suomalaisista Niko Puotsaari sijottui 8:ksi ja Tiitus Enjala oli 16:sta.

Kytönen Motorsportin Niko Puotsaari ajoi lauantaina Youth-luokassa kahdeksanneksi, mikä on Puotsaaren kauden paras tulos MM-sarjassa. Husqvarna-kuljettaja oli kilpailussa vielä ennen kahta viimeistä erikoiskoetta viidentenä, mutta joutui taipumaan ja oli maalissa tosiaan kahdeksas.

– Kaksijakoinen päivä. Paras tulos tällä kaudella, mutta crossilla ja toisella endurolla tuli takkiin ihan liikaa. Extreme kulki hyvin ja ensimmäinen enduro myös, josta tuli ensimmäinen pohja-aika luokassa. Ennen kahta viimeistä pätkää olin vielä viidentenä, mutta muut meni juuri kahdella viimeisellä pätkällä vaan kovempaa. Huomenna koitetaan jatkaa samalla tavalla extreme ja ensimmäinen enduro sekä parantaa crossilla ja toisella endurolla. Kädet tulee olemaan huomenna kipeät, mutta koitetaan pärjätä, Puotsaari kertoi kilpailun jälkeen.

Sarja päättyy tänään sunnuntaina 8.10.2023, ja sen tuloksia voit seurata täältä.

Tuloksia:

Enduron GP MM-sarja, Santiago do Casem, 1. ajopäivä, 13/13 erikoiskoetta

Enduro GP:

1) Josep Garcia, ESP, KTM 1.02.04,83 2) Andrea Verona, ITA, GasGas +9,00 3) Steve Holcomb, GBR, Beta +24,22...18) Roni Kytönen, FIN, Honda +2.50,43

Junioreiden GP:

1) Albin Norrbin, SWE, Fantic 1.03.24,86 2) Jed Etchells, GBR, Fantic +3,72 3) Max Ahlin, SWE, KTM +33,96...9) Peetu Juupaluoma, FIN, Husqvarna 2.23,67...16) Samuli Puhakainen, FIN, Beta +4.06,57

Nuorten GP:

1) Leo Joyon, FRA, Beta 1.05.31,24 2) Kevin Cristino, ITA, Fantic +14,35 3) Thibault Giraudon, FRA, Sherco +1.19,53...8) Niko Puotsaari, FIN, Husqvarna +2.29,49...16) Tiitus Enjala, FIN, Yamaha +5.32,17