Motocross of Nations on motocrossin suurin joukkuekisa maailmassa. Motocross of Nations -kilpailussa ajettiin lauantaina karsintaerät, joiden perusteella sunnuntain A-finaaliin pääsi mukaan yhteensä 19 joukkuetta. Erneessä oli paikalla lähes satatuhatpäinen ja villi motocross-faniyleisö, jonka edessä ajaminen luo omat paineet hyvälle suoritukselle. Suomen maajoukkueen Miro Sihvonen ajoi kovimmassa MXGP-luokassa tasaisen hyvin ollen lopulta maalissa sijalla 12.

– Ei voi valittaa. Puomilla päätin, että 12. tai paremmin pitää sijoittua ja siihen päästiin. Ei voi olla kuin tyytyväinen, summaa joukkueen parhaiten sijoittunut Miro Sihvonen.

Emil Weckman valtavan yleisön edessä.

MX2-luokassa kilpaili karsintaerillä maajoukkueen Emil Weckman. Weckman aloitti vahvasti, kunnes hänen pyöränsä jarrulevy sai osumaa ja taipui pahasti, mikä vaikeutti ajoa mäkisellä radalla. Teknisistä haasteista huolimatta Emil Weckman sai ajettua karsintaerät ja oli maalissa 18.

– Hyvä startti ja huono ajo, jarrut meni toisen kierroksen jälkeen, harmitteli Emil Weckman karsintojen jälkeen.

Jere Haavisto.

Open-luokassa ajoi oman karsintaeränsä Jere Haavisto. Haavisto oli heti kärkeen vahvasti neljäntenä, mutta valitettavien kaatumisten takia sijoitus maaliin tultaessa oli 18.

– Hyvä lähtö, mutta ajo on ollut huonoa koko viikonlopun, yritetään huomenna paremmin, tuumaili Jere Haavisto ensimmäisen kisapäivän päätteeksi.

Suomen maajoukkueen loppupisteisiin laskettiin Sihvosen 12. ja toinen 18. sija. Suomen MXoN-maajoukkue keräsi yhteispisteiksi 30, jättäen vain kahden pisteen päähän karsiutuneen Chilen joukkueen.

Suomen MXoN-maajoukkue jatkaa tänään sunnuntaina. Ranskan Erneessä suoraan A-finaaliin.