Edeltäjäänsä Roadtec 01:n verrattuna, Roadtec 02:n dynaaminen suorituskyky on parempi erityisesti käsiteltävyyden ja märkäpito-ominaisuuksiensa ansiosta. Tavoitteet on saavutettu käyttämällä valmistukseen korkeaa prosenttiosuutta luonnosta saatavia materiaaleja (ainesosia, jotka on joko osittain tai kokonaan johdettu biomassasta; kasveista tai vihanneksista), tai kierrätysmateriaaleja.

Roadtec 02 on olemukseltaan sport touring -rengas, eli se sopii sport- ja touring-käyttöön, mutta tämän mallin osalta Metzeler väittää nostaneensa sporttisuutta niin, että kyse on käytännössä supersport touring -renkaasta.

Luvassa pitäisi olla touring-renkaalle tyypillisesti hyvä kulutuskestävyys eli paljon kilometrejä ja hyvää pitoa märillä pinnoilla, mutta myös supersport-renkaille ominaista käsiteltävyyttä.

Rengas on tarkoitettu isoihin maantiemoottoripyöriin, kuten nakuihin, crossovereihin, sport tourereihina ja matkapyöriin. Kaikkiin sellaisiin, joilla ajetaan matkaa, olipa se sitten piipahdus kaupungista maalle nakupyörällä, tai pitkiä ajomatkoja muun tyyppisillä pyörillä.

Helppo käsiteltävyys tekee moottoripyörällä ajamisesta helpompaa ja vähemmän väsyttävää. Renkaan kaarreohjautuvuuden pitäisi niin ikään olla aiempaa parempi.

Roadtec 02:ssa käytetyn seoksen ansiosta renkaan lämpiämisaika on aiempaa lyhyempi, mistä on tietysti hyötyä turvallisuusmielessä ajomatkan ensi kilometreillä. Samalla suorituskykyä vaikeissa olosuhteissa kuten kylmässä, märässä ja liukkaalla asvaltilla on parannettu.

Lopuksi renkaan valmistuksessa on käytetty aiempaa olennaisesti vähemmän fossiilisia ja mineraaliperäisiä ainesosia ja enemmän luonnon- tai kierrätettyjä materiaaleja.

– Roadtec 02 edustaa Metzelerin brändiarvoja. Meille matka-ajo on moottoripyöräilyn ytimessä silloin, kun se ymmärretään elämäntapana. Puhumme motoristista, joka ajaa aina, vaikka sataisi tai olisi kylmä. Mutta myös siitä romanttisesta, seikkailunnälkäisestä ja kokemuksia keräävästä motoristista. Kaikki tämä vähättelemättä yhtään kaikkein tärkeintä asiaamme, laatua: he jotka ajavat matka-ajoa, luottavat korkealuokkaisiin renkaisiin, jotka ovat turvallisia jopa sateessa ja kylmässä, jotka tekevät ajamisesta helpompaa ja vähemmän väsyttävää. Roadtec 02 edustaa kaikkia näitä arvoja täydellisesti ja tekee sen huomioimalla myös ympäristön, koska se merkittävästi vähentää fossiilisten ja mineraalimateriaalien käyttöä fokusoiden sen sijaan luonnon- tai kierrätettyjen materiaalien käyttöön, toteaa Metzelerin markkinointijohtaja Francesco Pietrangeli

Renkaan saataville tulevia kokoja ei vielä ilmoitettu, kuten ei myöskään hintoja. Lähde: Metzeler.

Aiheesta aiemmin:

TORSTAI 24.3.2022 10:07

Metzeleriltä päivitetty adventurerengas Karoo 4: on- ja off-road-kuskeille

SUNNUNTAI 2.12.2018 10:10

Metzeleriltä uusi Cruisetec-rengas vääntäviin ja tehokkaisiin V2-pyöriin

TORSTAI 11.1.2018 11:12

Metzeler Karoo Street - nappularenkaaseen katurenkaan pitoa?

PERJANTAI 13.11.2015 08:26

Metzeleriltä uusi Roadtec 01 sport touring -rengas: lisää märkäpitoa ja kestävyyttä

MAANANTAI 21.4.2014 13:51

Metzeleriltä uusi supersport-rengas kovaan käyttöön Sportec M7 RR