Julkaisemme jo perinteiseen tapaan tämän vuoden luetuimpia juttujamme näin Joulun - uuden vuoden aikaan. Tässä yksi niistä. Lukuiloa!

Dave Craker joutui sairaalaan vain viikkoja sen jälkeen, kun oli palannut eeppiseltä Euroopan prätkäkiertueelta. Lääkärit tiesivät vain, että jokin oli ehkä purrut häntä.

Mies ajoi heinäkuussa Englannin kanaalitunnelin läpi moottoripyörällään Ranskaan, Espanjaan ja Portugaliin ennen kuin sairastui ja joutui palaamaan kotiin aikomaansa aiemmin. Paitsi sairastumista, kaikki meni loistavasti  – tai niin hän luuli.

Muutama viikko myöhemmin, elokuun loppupuolella hän ajoi samalla moottoripyörällä Eastbournessa. Ajon aikana hän äkkiä tunsi äkkinäisen kivun oikeassa jalassa, joka myöhemmin turposi niin, ettei hän voinut liikuttaa sitä.

Koska ei ollut paniikkiin taipuvainen, Craker nukkui rauhassa yön kotonaan toivoen, että olisi aamusta paremmassa kunnossa. Valitettavasti näin ei käynyt, joten hän meni sairaalaan. Turpoamisen syytä ei löytynyt, joten mies passitettiin kotiin antibiootit mukanaan.

Kymmenen päivän antibioottikuurin jälkeenkään Craker ei ollut toipunut kunnolla. Huomattuaan oudon hajun tulevan moottoripyörästään, hän päätti tarkastella asiaa lähemmin. Ja silloin hän huomasi nestettä moottoripyöränsä alla. Ensin hän luuli, että kyse oli jostain hänen pyörästään päässeestä nesteestä, mutta uusi pyörä? Miten mahdollista se oli.

Asiaa selvittääkseen, hän poisti sivupaneelin ja löysi myrkyllisen kyyn ruhjoutuneen ruumiin. Mies vei löydöksensä sairaalaan ja lääkärit totesivat, että oireet sopivat käärmeenpuremaan. Saatuaan oikean vastalääkkeen, hän parantui täydellisesti.

Täyttä selvyyttä siitä, minkä lajinen käärme häntä puri. Vaihtoehtoja oli kolme, aspiskyy, seoanenkyy tai Latasten kyy. Viimemainittua he eivät pitäneet todennäköisenä, joten vaihtoehtoja jäi kaksi, aspiskyy tai seoanenkyy. Seoanenkyytä esimerkiksi esiintyy vain Lounais-Ranskassa ja Iberian niemimaalla, missä mies oli ollut juuri reissuamassa prätkällään.

On varmasti melkoinen shokki tajuta kuljettaneensa reissullaan noin vaarallista salamatkustajaa. Toisaalta lienee myös ollut helpotus löytää oikea syy oireisiin. Onneksi kaikki päättyi hyvin, paitsi käärmeen kannalta.

Lähde: AZ-animals.

Edit 16.10.2023 klo 9.42: korjattu seoanenkyyn esiintymisalueeksi Lounais-Ranska ja Iberian niemimaa.