Hyvin usein autotallia käytetään paitsi auton tai moottoripyörän korjaamiseen sekä erilaisten tavaraläjien säilytykseen. Kaikki tämä on Iltasanomien artikkelin mukaan kiellettyä. Myös oluen säilöminen jääkaapissa tai kahvinkeitto kuuluvat ei-sallittuun kastiin.

Lehti käyttää esimerkkinä Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen määräyksiä siitä, että kaikkien sellaisten sähkölaitteiden käyttö autotalleissa, jotka eivät kuulu tilan viralliseen käyttötarkoitukseen on kiellettyä. Listaan on erikseen sisällytetty jääkaapit, pakastimet, mikroaaltouunit sekä kahvinkeittimet.

Näiden säädösten mukaan kiellettyjä ovat pysyvään käyttöön tarkoitettuihin laitteisiin liitetyt jatkojohdot. Ja muissa tapauksissa ne on teipattava lattiaan.

Kaikenlaisen jätepaperin, polttopuun ja kodin irtaimiston säilyttäminen tallissa on kiellettyä puolestaan Satakunnassa. Pirkanmaalla taas ei tallissa saa säilyttää kuin niin monta ajoneuvoa, kuin mille määrälle talli on virallisesti mitoitettu. Myös auton tyhjentyneen akun lataaminen on kieltolistalla.

Kuopiossa ja Pohjanmaalla kiellettyjä asioita on vähemmän, mutta näilläkin paikkakunnilla kiellettyä on palavien nestemäärien minkäänlainen käyttö.

Lattiatason alapuolella sijaitseviin talleihin ei edellisten paikkakuntien ohjeen mukaan saa myöskään viedä pisaraakaan nestekaasua, ei edes Trangia-tyyppisen retkikeittimen pienintä mahdollista kaasupatruunaa.

Erilaisten palomääräysten rikkominen voi kaikissa tapauksissa johtaa esimerkiksi mahdollisten palovakuutuskorvausten pienentämiseen. Pelastusviranomaisella on oikeus keskeyttää tarvittaessa kaikki tallissa tapahtuva toiminta ja määrätä talli käyttökieltoon - ääritapauksissa poliisin avustamana.

Kerro meillekin, oletko tietämättäsi syyllistynyt rikoksiin käyttämällä tallia korjaamiseen, huoltamiseen, jopa mahdollisesti pesemiseen tai erilaisten palavien nesteiden käyttöön?