Henkilöauton kuljettaja törmäsit autollaan tien laidassa pysähdyksissä olleeseen minicross-pyörään ja sen luona olleeseen kahteen alle 15-vuotiaaseen poikaan. Pyörän luona olleet pojat loukkaantuivat vakavasti.

Onnettomuus tapahtui Miekkiöntiellä iltapäivällä kello 16.00-16.30 välisenä aikana.  Pojat olivat liikkeellä niin sanotulla minicross-pyörällä, jolla lapset saavat ajaa.

Ilta-Sanomien tiedon mukaan toinen pojista menehtyi sairaalassa, ja toinen oli edelleen sairaalahoidossa ainakin vielä tiistai-iltana.

Poliisi epäilee henkilöauton kuljettajaa liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, vammantuottamuksesta ja kuolemantuottamuksesta. Henkilöautoa kuljetti nuorehko, mutta täysi-ikäinen päijäthämäläinen mies.

Alkoholilla ei epäillä olevan osuutta asiaan. Henkilöauton kuljettajan alustavan kuulemisen perusteella onnettomuus tapahtui, kun kuljettaja oli häikäistynyt kaarteessa laskevasta auringosta.

Asiat olivat tapahtuneet nopeasti, eikä kuljettaja ole havainnut poikia. Hän oli havahtunut vasta törmäykseen, kommentoi asiaa poliisin edustaja.

Hämeen poliisi pyytää ilmoittamaan havaintoja onnettomuudesta sähköpostitse osoitteeseen perustutkinta.ph.hame@poliisi.fi. Erityisesti poliisi toivoo saavansa yhteyden polkupyöräilijään, joka oli ilmeisesti ensimmäisenä onnettomuuspaikalla.

Lähteet: Ilta-Sanomat, Poliisi.