Sähkökäyttöisten skoottereiden ja moottoripyörien valmistaja Horwin esitteli Milanossa uuden Senmenti 0 -mallinsa. Valmistajan väitteen mukaan siitä tekee kiinnostavan innovatiivinen akusto, moottori, runko, apu- ja turvajärjestelmät sekä hienostunut design. 

Horwin puhuu sähkömoottoripyörästä, mutta äkkiä katsoen se näyttää enemmän prätkän ja skootterin sekoitukselta.

Horwin Senmenti 0 huippunopeus 200 km/h.

Horwin Senmenti 0 huippunopeus 200 km/h.

Senmenti 0 saavuttaa 200 km/h huippunopeuden ja kiihtyy 0-100 km/h vain 2,8 sekunnissa. Keskinopeudella 88 km/h maksimimatka latauksella on vaikuttavat 300 km. Vaikka akun lataustaso laskee, suorituskyky ei heikkene ja ajonautinto säilyy. Saatavilla on myös lisäakku, joka mahdollistaa entistä pidemmän kantaman ja teholatauksen.

Super Charger -toiminnon ansiosta ajoneuvo voi ladata akun 0-80 prosenttisesti täyteen vain 30 minuutissa millä tahansa sähköauton pikalatausasemalla (400 V). Akku voi myös syöttää virtaa esimerkiksi retkeilyvarusteille tai muille sähköajoneuvoille.

Senmentissa on pelkistettyä desingia.

Senmentissa on pelkistettyä desingia.

"Senmenti" on johdettu kiinankielisestä sanasta "organismi", selittää Wendsor Zhou Wei, Horwinin toimitusjohtaja ja perustaja. Hän viittaa sisäänrakennettuun älykkääseen, oppivaan elektroniikkaan. Esimerkiksi Senmenti 0 mukautuu automaattisesti omistajan ajotyyliin, lisäten näin energiatehokkuutta.

Senmenti 0 tarjoaa pienennetyn ilmanvastuksen kevyellä ja vakaalla ajoneuvon rungolla ja tyylikkäällä muotoilullaan.

Senmenti 0 tarjoaa pienennetyn ilmanvastuksen kevyellä ja vakaalla ajoneuvon rungolla ja tyylikkäällä muotoilullaan.

Ajoneuvossa on yli 30 anturia ja kameraa keräämässä tietoa reaaliajassa ja lisäämässä siten turvallisuutta. Senmenti 0 on varustettu muun muassa ABS-jarrujärjestelmällä, luistonestojärjestelmällä, rengaspaineantureilla ja törmäysvaroittimella. Mäkilähtö-, käynnistys- ja peruutusavustin, takailmajousitus, erilaiset ajotilat, avaimeton käynnistys, älykäs kamera automaattiseen kuvien tallentamiseen sekä lämmitettävät istuimet ja kahvat lisäävät ajomukavuutta.

Senmenti 0 on paneuduttu ilmanvastuksen pienentämiseen ja tyylikkääseen muotoiluun. Horwinin mukaan se sopii sekä kaupunki- että maaseutuajoon. Horwin Senmenti 0:n odotetaan tulevan myyntiin vuoden 2024 puolivälissä.

Tarkemmat Horwin Senmenti O:n speksit.

Tarkemmat Horwin Senmenti O:n speksit.

Horwinin kotisivuille pääset tästä