MP 24 -messuilla nähdään kaikki tärkeimmät vuoden 2024 moottoripyörämallit, mopot ja mönkijät sekä nyt entistä enemmän sähköpolkupyöriä. MP 24 Moottoripyörämessut järjestetään perjantaista sunnuntaihin 2.–4.2.2024 Helsingin Messukeskuksessa.

MP-messuilla ovat edustettuina moottoripyörä-, mopo- ja mönkijämerkeistä Aodes, Aprilia, Benelli, BMW, CanAm, CFMOTO, Conan, Drac, GasGas, Honda, Husqvarna, Indian, Kawasaki, KTM, Moto-Guzzi, MV Agusta, Peugeot, Piaggio, Polaris, Royal Enfield, Segway, Stark Varg, SuperSoco, Suzuki, Talaria, Triumph, Vespa ja Yamaha.

Tarkkasilmäinen lukija huomaa, että Harley-Davidson puuttuu listalta. Toivottavasti se on mukana jälleenmyyjän osastolla.

”Odotettavissa on huikea katsaus uutuusmalleihin, joita on vuodelle 2024 tarjolla todella paljon. Merkkivalikoima kasvaa vielä, sillä usean yritysten kanssa neuvottelut osallistumisestä ovat vielä kesken. Upeinta on, että kaikki moottoripyörien edustajat kertovat uusien mallien saatavuuden olevan ihan eri luokkaa kuin viime kerralla. Uutuusmallit saadaan myyntiin MP-messuille”, iloitsee projektijohtaja Niko Kantola.

Muita isoja moottoripyöräalan toimijoita, jotka ovat ilmoittautuneet jo MP-messuille ovat Eurobiker, Rukka, Mopo-Sport, Motonet, Storm, Rinta-Joupin Autoliike, J.Rinta-Jouppi, Motored, J&J Loukko ja Hanx. Pääasiassa sähköavusteisia polkupyöriä edustavat Husqvarna, Yamaha, Serial 1, GasGas, Tunturi, Haibike, Ghost, Batavus, Lapierre, Specialized, Benelli, Trek, Kona, GT ja Niekka. Moottoripyöräkerhoilla, Suomen moottoriliitolla ja Tie vie -alueella on omat alueensa MP-messuilla.

Osastot on sijoitettu uudenlaisesti MP-messuilla

Isojen moottoripyörämerkkien keskittyminen yhden käytävän varrelle on aiheuttanut MP-messuille aikaisempina vuosina ruuhkaantumista.

”Ensi helmikuussa monen motoristin maailma saattaa järkkyä, kun tuttu suosikkimerkki ei löydykään tutusta paikasta, johon on totuttu kymmenien vuosien ajan. Uudistus tuo kuitenkin MP-messuille toivottua väljyyttä ja lisää huomattavasti viihtyisyyttä. Kaikki tutut merkit löytyvät messuilta helposti ja panostamme erityisesti opastukseen ja karttoihin”, kertoo Kantola.

”Olemme saaneet motoristeilta palautta liian tiiviistä sijoituksesta ja nyt oli aika toimia. Uskomme, että muutos on oikea ja kaikki ovat iloisia siitä.”

Tie vie -alue, Motoball-kisat, Fillari 24, MP Jonnela ja Petrol Circus

MP-messut on motoristien kohtaamispaikka, jonne tullaan vertailemaan uusia moottoripyörämalleja, mopoja ja mönkijöitä, mutta myös viihtymään ja tapaamaan muita motoristeja. Ohjelmaa tarjoaa tälläkin kertaa Tie vie -alue, jossa kuullaan kertomuksia erilaisilta motoristireissuilta. Viime kerralla ensimmäistä kertaa MP-messuilla esiintynyt Motoball saa jatkoa ja jännittäviä kisoja järjestetään messujen aikana. Sähköavusteiset polkupyörät ovat tällä kertaa entistä vahvemmin esillä Fillari 24:n osastoilla.

Petrol Circus Custom Bike Show esittelee rakennettuja moottoripyöriä ja ne kisaavat voitosta tälläkin kertaa Classic-, Custom-, Street- ja Open-luokissa. Uutuutena on MP Jonnela, jossa esitellään noin 100 alle 18-vuotiaiden tuunaamaa menopeliä. Omanlaisensa kohtaamispaikan tarjoaa MP Jonnela Klubi by Mad Croc.

Pohjois-Euroopan suurimmat moottoripyörämessut MP 24 järjestetään perjantaista sunnuntaihin 2.–4.2.2024 Helsingin Messukeskuksessa. MP-messut järjestää vuosittain Helsingin Messukeskus Teknisen Kaupan Liiton Moottoripyöräjaoston toimeksiannosta. Liput ovat myynnissä http://shop.messukeskus.com