BikeWithGirl on nuori, intialainen videobloggaaja, josta olemme aiemminkin tehneet jutun:

Päivän video: maailman ainoa sarjatuotannossa ollut diesel-moottoripyörä ylsi 900 kilometriin tankillisella – kulutus 1,25 l/100 km

Ilmeisesti BikeWithGirliä kiinnosti, mihin sähkömoottoripyörien vahva, heti tyhjäkäynniltä löytyvä maksimivääntö riittää käytännössä.

BikewithGirl ja jakelukuorma-auto. 6500 kg.

BikewithGirl ja jakelukuorma-auto. 6500 kg.

Vaikuttavan näköinen Ultraviolette F77 on intialaisen startup-yrityksen tuote. Sen sähkömoottorin teho on lopulta vain 38 hevosvoimaa, mutta vääntö 95 Nm, eli melkein saman verran kuin 1000-kuutioinen bensiinimoottoripyörä tuottaa.

Nähdäkseen, mihin pyörän vääntö riittää, BikeWithGirl kokeili hinata kolmea eri ajoneuvoa. Ensimmäinen oli Toytan minivan, toisena jakelukuorma-auto, painoa 6500 kg ja kolmantena 7500 kilon painoinen 50-paikkainen bussi.

Minivan lähti kuin hauki rannasta, mutta seuraavat olivatkin sitten haasteellisempia. Ultraviolettessa ei näköjään ole edes kytkintä, joten lähtö tapahtui pelkän kaasutuntuman varassa.

Kuorma-auton kyydissä istui kuljettaja ohjaamassa auton kulkua, mutta sen moottori ei ollut käynnissä. Vaikka lähtö tapahtui hitaammin, se kuitenkin onnistui. 

BikewithGirl, Ultraviolette F77 ja bussin veto. Kuorma 7500 kg.

BikeWithGirl, Ultraviolette F77 ja bussin veto. Kuorma 7500 kg.

Entä sitten seuraava? 7500 kilon painoinen 50 hengen bussi? Ultraviolette painaa vain 207 kg, joten bussi oli 36 kertaa painavampi kuin pyörä. Kyllä. Hitaasti, mutta kuitenkin BWG onnistui vetämään bussin.

Ilmeisesti ruokahalu kasvaa syödessä. Sitä emme tiedä, oliko syyllinen tähän taustaryhmässä, vai oliko idea BikeWithGirlin, mutta jotta pyörän kyvyt todella selviäisivät, pyörän perään kiinnitettiin peräkkäin sekä bussi että kuorma-auto. Yhteispaino 14 000 kg, 14 tonnia! Yli 67 kertaa painavampi vedettävä kuin pyörä.

Miten sitten kävikään? Ei spoilereita meiltä, joten se selviää allaolevalta videolta, jonka voit katsoa myös täällä.

Lähteet: mm. Times of India, Rideapart.

BikewithGirl

BikeWithGirl

Aiheesta aiemmin:

KESKIVIIKKO 21.6.2023 11:03

Päivän video: maailman ainoa sarjatuotannossa ollut diesel-moottoripyörä ylsi 900 kilometriin tankillisella – kulutus 1,25 l/100 km