Vuoden 2024 KTM SX-F Factory Editions.

Vuoden 2024 KTM SX-F Factory Editions.

FE-mallit tunnistaa esimerkiksi oranssista jauhemaalatusta rungosta.

Connectivity Unit Offroad

Connectivity Unit Offroad (CUO) on uusi FE-mallien lisätoiminto. Tämä kaksiosainen järjestelmä on asennettu uudelleen muotoiltujen numerokilven suojaaman oikeanpuoleisen haarukkaputken sekä etulokasuojaan asennetun GPS-komponentin väliin.

Vuoden 2024 KTM SX-F Factory Editions.

Vuoden 2024 KTM SX-F Factory Editions.

CUO-järjestelmän ansiosta moottorin asetuksia ja käyttäytymistä voi säätää helposti KTM Connect-sovelluksella, ja se antaa ohjeita jousituksen säätämiseksi. Järjestelmä tarjoaa lukuisia uusia kustomointivaihtoehtoja ja mahdollisuuden muokata suosikkiasetuksia ilman, että tähän tarvitaan erikoisasiantuntemusta.

LitPron kanssa solmitun virallisen yhteistyön ansiosta kuljettajien on mahdollista tutkia ajolinjojaan, nopeuttaan ja välityssuhteitaan sekä monia muita tietoja ja lyödä siten aiemmat ennätyksensä kierrosajoissa – kaikki tämä on mahdollista monipuolisen sovelluksen ansiosta.

Vuoden 2024 KTM SX-F Factory Editions.

Vuoden 2024 KTM SX-F Factory Editions.

Erikoisrunko

Olennainen uudistus on myös uusi erikoisrunko. Vaihteleva seinämäpaksuus ja rungon aukolliset osiot lisäävät joustavuutta ja samalla tekevät pyörästä kevyemmän. Tämän ansiosta KTM:n tehdastiimi voittaa säännöllisesti kilpailuja. Runko asemoi pyörivän massan lähemmäs painopistettä, mikä parantaa sekä kaarteista lähdön pitoa että anti-squat -käyttäytymistä.

Kumpaankin pyörämalliin on tehty käsiteltävyyttä parantavia muutoksia. Tällaisia ovat esimerkiksi CNC-jyrsityt, oranssiksi anodisoidut ja kumivaimennetut T-kappaleet, jotka on valmistettu korkealuokkaisesta alumiinista.

Ajotuntumaa ja toiminnallisuutta on parannettu myös muilla ominaisuuksilla.

Vuoden 2024 KTM SX-F Factory Editions.

Vuoden 2024 KTM SX-F Factory Editions.

Työkaluitta täysin säädettävän WP-jousituksen liikevara on 310 mm AER-teknologialla ja uudelleen suunnitelluilla suojarenkailla varustetun 48 mm:n WP XACT -etuhaarukan ansiosta. Iskunvaimentimessa on uudet pienikitkaiset vivuston tiivisteet. Ensi vuoden FE-mallien vivuston säätöjä on muokattu siten, että ne sopivat keventyneelle painolle ja tuottavat optimaalisen jäykkyyden. Vivuston pultti on aiempaa pienempi ja kevyempi. Pultti on peräisin tehdastiimin kokemuksista.

WP Factory Start Device -lähtöavustin avustaa kisalähdöissä. 

Moottorin keveyttä

Vuoden 2024 KTM SX-F Factory Editions.

Vuoden 2024 KTM SX-F Factory Editions.

KTM 250 SX-F Factory Edition -mallin 26,1 kg:n moottori sijoittuu painollaan listan kärkipaikalle (2024 KTM 450 SX-F FE -mallin paino on vain hieman suurempi, 26,8 kg). Sitä täydentää titaanista valmistettu Akrapovicin slip-on-vaimennin, joka pienentää painoa ja lisää tehoa. Moottorin hengitystä parantaa puolestaan Twin Air -suodattimen uudistettu imumuhvi ja snorkkeli.

Molemmissa malleissa uudet polttoainetankin spoilerit parantavat jäähdytystä ja uusittu polttoainetankin pidike parantaa puolestaan tankin liittymistä runkoon. Oranssit Factory-rungonsuojukset parantavat kestoa, kun taas neliruuvinen hiilikuituvahvisteinen Factory-pohjapanssari sekä Hinsonin  kytkinkoppa ovat osia, jotka kestävät kovimpiakin iskuja.

Harmaat kahvat ovat ODI:n. Vanteet ovat DID:n ja ne on varustettu oransseilla CNC-koneistetuilla navoilla (aiempaa vahvemmat navat mahdollistavat suuremmat ja nopeammat hypyt), kullanväriset -ketjut sekä Dunlopin Geomax MX34 -renkaat kuuluvat niin ikään varusteisiin. MX34-renkaassa käytetään uutta kulutuspinnan materiaalia, joka parantaa vaimennusta ja absorptio-ominaisuuksia.

Vuoden 2024 KTM SX-F Factory Editions.

Vuoden 2024 KTM SX-F Factory Editions.

Vuoden 2024 KTM SX-F Factory Edition -malleissa on Brembon jarrut ja puolikelluva 260 mm:n etujarrulevy sekä hiilikuituvahvisteinen Factory-jarrulevyn suoja.

Kohokuvioitu Factory-istuin, oranssi takaratas ja Red Bull KTM Factory Racing -grafiikka erottavat mallit muista. Vuoden 2024 KTM 450 SX-F FE on varustettu kilpailunumeroilla 4 ja 7. Nämä on tarkoitettu niille kuljettajille, jotka haluavat tukea Chase Sextonia tai Aaron Plessingeriä ensi kaudella. Vuoden 2024 hallitsevana mestarina Sexton kiinnittää AMA Supercross -kauden kilpailuja varten pyöräänsä numeron 1.

Red Bull KTM Factory Racing -tiimin uusi tähti on jo kirjoittanut henkilökohtaisesti nimensä yhteen vuoden 2024 KTM 450 SX-F FE -pyörään vierailtuaan ensimmäistä kertaa tehtaalla ja seurattuaan moottoripyörien valmistusta tuotantolinjoilla. Juhlistaaksemme Chasen liittymistä voittoisaan kilpailutiimiin yksi onnekas asiakas saa nyt omakseen Chasen nimikirjoituksella ja numerolla 1 varustetun vuoden 2024 KTM 450 SX-F Factory Edition -pyörän.

2024 KTM 250 SX-F ja 450 SX-F Factory Edition -mallien ominaisuuksia:

Vuoden 2024 KTM SX-F Factory Editions.

Vuoden 2024 KTM SX-F Factory Editions.

  • - Vuoden 2024 oranssi Factory-runko
  • - Oranssit Factory-rungon suojukset
  • - Factory-tankin spoilerit
  • - Connectivity unit offroad -järjestelmän kanssa yhteensopiva etulokasuoja
  • - Hengittävämpi ilmansuodattimen kotelon kansi (oheispakkaus)
  • - Mustat moottorin kiinnikekorvat
  • - Päivitetyt jousituksen säädöt ja WP XACT AER -etujousitus paineantureilla
  • - Kohokuvioitu Factory-satulanpäällinen
  • - Oranssit CNC-koneistetut Factory-T-kappaleet
  • - Puolikelluva etujarrulevy
  • - Factory-mallinen etujarrulevyn suoja
  • - Factory-pohjapanssari
  • - Harmaat, pehmeät ODI-kahvat
  • - DID:n Factory-vannesarja
  • - Dunlop Geomax -renkaat
  • - WP Factory start device -lähtöavustin
  • - Kullanväriset ketjut
  • - Akrapovicin slip-on-pakoputki
  • - Hinsonin kytkinkoppa

 

Pyörät tulevat myyntiin Yhdysvalloissa helmikuun puolivälissä ja muualla maailmassa maalis-/huhtikuussa. Lisätietoja osoitteessa www.ktm.com.

Vuoden 2024 KTM SX-F Factory Editions.

Vuoden 2024 KTM SX-F Factory Editions.