Vuosi 2023 oli Ducatille uskomaton: yksikään moottoripyörävalmistaja ei ole aiemmin pystynyt voittamaan sekä MotoGP että WorldSBK-mestaruuksia kahtena peräkkäisenä vuonna. Lisäksi Ducati voitti WorldSSP-mestaruuden ja toisen sekä kolmannen sijan MotoGP-sarjassa.

Ainutlaatuista saavutusta juhlistaakseen Ducati julkisti viisi uniikkia Panigalea, todellisia tulevia keräilyharvinaisuuksia, sillä niitä valmistetaan rajattu erä kutakin. Yksi niistä on Panigale V2 ja loput Panigalen V4:sia. Pyörien ainutlaatuisuutta lisää se, että niissä on kuljettajansa alkuperäinen signeeraus polttoainetankissa (lakalla suojattuna). Lisäksi pyörä on toimitetaan puisessa laatikossa, mukana on teknisiä varusteita ja autenttisuustodistus.

Panigale V4 2023 Racing Replicat.

Panigale V4 2023 Racing Replicat.

Pyörät ovat saaneet innoituksensa Francesco Bagnaian, Jorge Martínin ja Marco Bezzecchin Desmosedici GP:stä, Álvaro Bautistan Panigale V4 R:stä sekä Nicolò Bulegan Panigale V2:sta. Bagnaian ja Bautista Panigale V4:t ovat saaneet keltaisen värityksen, koska nämä kaksi mestaria kisasivat Misanon Grand Prix'ssä ja SBK-osakilpailussa, juhlistaen kisoja Ducatin historiallisin värein.

Pyörät esiteltiin "Campioni in Festa'ssa", jossa Ducati juhlisti menestystään faniensa kanssa.

Juhlamalleissa käytetään kuljettajiensa kilpailunumeroita: Pecco Bagnaia, 63, Álvaro Bautista, 19, Jorge Martín, 89, Marco Bezzecchi 72 ja Nicolò Bulega 11.

Kuten herrojen varsinaisissa kisapyörissä on laita, niin replikat on varustettu yhden hengen istuimin. Satula on erikoismateriaalia, ja kuljettajan logo on näkyvillä kuten kisapyörissäkin. Jokaisen pyörän mukana tulee valmistusnumeron osoittava kyltti sekä erikoisavain, ja kun virta kytketään päälle, mittaristossa näkyy räätälöity animaatio.

Panigale V4 Bagnaia 2023 World Champion Replica.

Panigale V4 Bagnaia 2023 World Champion Replica.

Panigale V4 Bagnaia MM-replika.

Panigale V4 Bagnaia MM-replika.

Panigale V4 Bagnaia 2023 World Champion Replicaa inspiroi kauden 2024 eksklusiivisin väritys. Ducatinkeltainen, jolla Ducati Lenovo Tiimi kisasi San Marinon ja Riminin GP-kisoissa Misanossa. Valmistus on rajattu 263 kappaleeseen.

Panigale V4 Bautista 2023 World Champion Replica.

Panigale V4 Bautista 2023 World Champion Replica.

Panigale V4 Bautista 2023 World Champion Replica.

Panigale V4 Bautista 2023 World Champion Replica.

Panigale V4 Bautista 2023 World Champion Replica ottaa Ducatinkeltaisen värityksensä siitä Panigale V4 R:stä, jolla Álvaro kisasi Misanossa ja Jerezin toisessa kisassa. Väritystä inspiroi myös se versio, jolla ajaessaan Jerezissä Bautistasta tuli toiseen kertaan WorldSBK:n maailmanmestari. Pyörässä on lisäksi harjattu alumiininen polttoainetankki, hiilikuituiset wingletit ja vaaleanharmaat Marchesinin taotut alumiinivanteet. Pyörää valmistetaan 219 kappaletta.

Panigale V4 Martin 2023 Racing Replica.

Panigale V4 Martin 2023 Racing Replica.

Panigale V4 Martín 2023 Racing Replicassa on Prima Pramac -tiimin Desmosedici GP:n virallinen väritys, ja siinä on uniikki hiilikuituinen etulokasuoja. Valmistusmäärä on 189 kappaletta.

Panigale V4 Bezzecchi 2023 Racing Replica.

Panigale V4 Bezzecchi 2023 Racing Replica.

Panigale V4 Bezzecchi 2023 Racing Replica on saanut värityksensä Mooney VR46 -tiimin Desmosedici GP:n keltamustasta teemasta. Pyörää valmistetaan 72 kappaletta.

Nämä neljä Panigale V4:ää perustuvat "S"-malliversioon, joita on paranneltu Ducati Performance -komponenteilla, jotka tekevät niistä entistä parempia sekä tiellä että radalla. Pyörissä on mm. yhdeksänlevyinen STM-EVO SBK kuivakytkin ja Akrapovičin tieliikennekelpoinen äänenvaimennin, joka on 2 kg kevyempi kuin Panigale V4:n vakiovaimennin. Brembon jarrupuolta on paranneltu Stylema R -satuloilla ja säädöllä varustetulla MCS-pääsylinterillä. Säädettävät jalkatapit ovat Rizoman. Pleksi on kisaversio.

Muut tekniset yksityiskohdat, jotka löytyvät vain näistä pyöristä, ovat pakoputkien lämpösuojat, laturin kotelo, takalokasuoja ja etujarrujen ohjaimet, jotka on kaikki valmistettu hiilikuidusta. Myös yksipuolisen takakeinuhaarukan suojus on titaanilla vahvistettua hiilikuitua.

Ratapyörämäisyyttä vahvistaa myös GPS-moduli, joka mahdollistaa kisa-ajanottotyyppisen näytön mittaristolle.

Panigale V2 Bulega 2023 World Champion Replica.

Panigale V2 Bulega 2023 World Champion Replica.

Panigale V2 Bulega 2023 World Champion Replican värimaailma on peräisin Aruba.it:n WorldSSP-kisoissa käyttämästä Panigale V2:sta, jolla Nicolò Bulega voitti maailmanmestaruuden. Tuotantomäärä on rajattu 111 kappaleeseen.

Panigale V2:sta on paranneltu Öhlinsin jousituksella ja ohjausiskunvaimentimella sekä Akrapovičin kisavaimentimilla, jotka nostavat maksimitehoa 2,5 % ja maksimivääntöä 2 %. Samalla pyörän paino tippuu viisi kiloa, kun mukaan lasketaan niiden lisäksi Litiumioniakun keventävä vaikutus.

Pyörässä on Rizoman säädettävät jalkatapit. Etu- ja takalokasuoja, kytkimen kannen suojus sekä takakeinuhaarukan ja iskunvaimentimen suojukset ovat hiilikuitua.

Jokaisen pyörän mukana tulee autenttisuustodistus ja pyörät toimitetaan puisessa pakkauslaatikossa.