Ducati ilmoitti lokakuun lopulla tuovansa markkinoille myös motocross-pyöriä. Testiprosessia on kestänyt jo kaksi vuotta, ja kehitystyö on uskottu Alessandro Lupinon käsiin. Testikuljettajana on toiminut yhdeksänkertainen maailmanmestari Antonio Cairoli. Ducati osallistuu crossipyörällään ensi vuonna Italian kansalliseen mestaruussarjaan 450-kuutioisen motocross-pyörän protolla. 

Asiasta lisää tämän jutun yhteydessä: Ducati astuu motocross-maailmaan: työn alla kisakone yhteistyössä yhdeksänkertaisen maailmanmestarin kanssa

Motocross-malleja on luvassa ajan kanssa useampia. Saman tien Ducati on perustanut Ducati Corse Off-Road-organisaation, joka vastaa merkin MXGP MM-sarjaan ja AMA Supercross -mestaruussarjaan osallistumisesta tulevina vuosina.

Ducati Corse Off-Roadin johtajaksi on nimetty Paolo Ciabatti, joka on toiminut Ducati Corsen urheilutoimenjohtajana vuosina 2013-2023. Ciabatti raportoi tekemisistään suoraan Ducatin pääjohtajalle, Claudio Domenicalille. Samalla hän koordinoi vuonna 2024 Ducatin urheilutoiminnasta kansallisen tason SBK- ja SSP-mestaruuskisoissa (MotoAmerica, British Superbike, All Japan Superbike, Australian Superbike ja CIV). 

Mauro Grassilli, joka toimi Ducati Corsen markkinointi- ja sponsorointiasioista vastaavan johtajana, sai samalla uuden roolin DC:n urheilu-, markkinointi- ja viestintäjohtajana. Hän raportoi suoraan Ducati Corsen johtajalle Luigi Dall'Igna'lle.

Ducati ilmoitti jatkavansa menestyksestä kisaamistaan sekä MotoGP että WorldSBK MM-sarjoissa.

Aiheesta aiemmin:

PERJANTAI 27.10.2023 08:01

Ducati astuu motocross-maailmaan: työn alla kisakone yhteistyössä yhdeksänkertaisen maailmanmestarin kanssa