Krämerin Super Hooligan -konsepti.

Krämerin Super Hooligan -konsepti.

Super Hooligan -konsepti perustuu Krämerin ratakäyttöön tarkoitettuun GP2-890R-pyörään. Peruslaite Krämer-kuoren ja viritysosien alla on KTM 890 Duke R, mutta sille on syötetty steroideja olan takaa. Super Hooliganin 899 cm3 moottori on kaksisylinterinen ja viritetty antamaan tehoa 130 hevosvoimaa. Moottori on nähty sekä 890 Dukessa että 890 Adventuressa, mutta se on varustettu kisa-ECU:lla, vapaavirtauspakoputkistolla ja kisailmansuotimella, jolloin se antaa 9 hevosvoimaa enemmän kuin Duken vakiomoottori. Kun tähän lisätään alle 140 kg:n tankattu paino, kyseessä on annos vakavasti otettavaa suorituskykyä.

Pyörän muutkin komponentit on päivitetty vastaamaan kasvanutta tehoa. Siinä on kustomoitu terästrellisrunko ja täysin säädettävät jousituskomponentit. Edessä on WP Apex Pro USD teleskooppi ja takana saman sarjan monovaimennin. 17 tuuman Dymag UP7X vanteet ovat taottua alumiinia. Hyper Pro ohjausiskunvaimennin on takaamassa ajon stabiiliutta ja Brembon jarrut puolestaan hoitavat jämäkän pysähtymisen kovemmastakin vauhdista.

Krämerin Super Hooligan -konsepti.

Krämerin Super Hooligan -konsepti.

Vaikka pyörän mekaniikka tulee GP2-890R kisamallista, Krämer Super Hooliganin ergonomia eroaa siitä. Clip-on-ohjaustangon tilalla on yksiosainen stonga ja tämä yhdessä erilaisten yläkolmioiden kanssa tuovat myös pystymmän ajoasennon. Puhdasveristä streetfighter-estetiikkaa on hiottu lasikuituisin kattein.

Pyörässä on lisäksi molempiin suuntiin toimiva vaihtoavustin, kisamittaristo, säädettävät moottorin tehokartat ja moottorijarrutus sekä säädettävä istuimen korkeus. Polttoainetankki sijaitsee pyörän takaosassa.

Krämerin Super Hooligan -konsepti.

Krämerin Super Hooligan -konsepti.

Krämer Super Hooligan konsepti on valmistettu yhteistyössä Bagoros Performancen kanssa testaamaan, onko kisavalmiille nakuprätkälle riittävästi kysyntää. Täten ei vielä ole tietoa, milloin, jos koskaan malli tulee myyntiin. 

Oletettavaa kuitenkin on, että kyseessä ei tule olemaan moottoripyöräkauppasi edullisin hinnat alkaen -malli.  

Super Hooligan mallinimi viittaa USA:ssa ajettavaan uuteen Superhooligan sarjaan. Ja aika hulikaani kyseessä onkin.

Mikäli nimi Krämer kuulostaa tutulta, se johtuu myös siitä, että se kokoaa KTM:lle kisaerikoismalleja.

Lähteet: Bagoros Performance, Krämer Motorcycles ja sen Facebook-sivusto sekä Topspeed.

Aiheesta aiemmin:

TORSTAI 27.10.2022 09:24

Uusi tilaisuus päästä käsiksi KTM:n RC 8C:hen, rajoitetun valmistuserän uudistettuun ratatykkiin

Krämerin Super Hooligan -konsepti.

Krämerin Super Hooligan -konsepti.