– Tiimin omistaja Joakim on aikaisemminkin ollut yhteydessä minuun, mutta silloin ei olla päästy sopimukseen. Nyt asiat loksahtivat kuitenkin hienosti paikalleen, ja meillä on hyvä paketti kasassa kaudelle 2024, tyytyväinen Kytönen kertoi.

– Olen todella iloinen ja ylpeä saadessani Ronin tiimiimme. Olen seurannut häntä viimeiset vuodet ja aloitan yhteistyön hänen kanssaan luottavaisin mielin. Täytyy olla kuitenkin realisti ja muistaa, että tämä on ensimmäinen vuosi yhdessä. Roni aloittaa kauden uudella pyörällä, mutta myös uusien ihmisten kanssa. Pyörä on hyvä suoraan jo vakionakin, mutta saavuttaaksemme tulokset, joita hamuamme, niin meidän täytyy tehdä vielä paljon töitä, jotta pyörä on täydellinen Ronille. Hänen vahvuuksiansa ovat kova työmoraali sekä aina positiivinen mieli ja minun ajatusmaailmassani kovalla työllä sekä positiivisella asenteella saavutat aina tavoitteesi, tiimipäällikkö Joakim Johansson kommentoi tuoretta sopimusta.

Kytönen kilpailee ensimmäisen kerran Yamahalla Portugalin mestaruussarjassa ja tarkoituksena on ajaa kahdesta kolmeen kilpailua ennen MM-sarjan alkua, joka käsittää tulevalla kaudella seitsemän kilpailuviikonloppua ja yhteensä 14 osakilpailua.

– Olen päässyt testaamaan jo hieman uutta runkoa sekä moottoria ja ne tuntuvat kyllä todella hyvältä. Nyt vuoden vaihteessa lähdemme ensimmäiselle harjoitusjaksolle Espanjaan ja samalla pääsen paremmin testaamaan pyörää. Tiimissä on kuitenkin todella hyvää osaamista moottori ja iskunvaimennin puolella, joten olen kyllä luottavainen sen suhteen, Kytönen kertoo.

Jämsäläinen on tehnyt kuluvan syksyn aikana paljon töitä myös fyysisen kunnon puolella ja tehty työ on näkynyt myös kuntotesteissä. Viime kautta häirinnyt käsivamma tuli myös täysin kuntoon korjausleikkauksella, joten tulevan kauden valmistelut Kytönen pääsee aloittamaan niin sanotusti puhtaalta pöydältä ja uuden tiimin myötä hänellä on myös hieman aiempaa enemmän mahdollisuuksia vaikuttaa omaan harjoitussuunnitelmaansa.

– Yritetään talven aikana keskittyä heikkouksiin ja parantaa niitä. Ensi kaudella tavoitteena on ilman muuta mitali E1-luokasta ja tulostaso täytyy pystyä vakiinnuttamaan kärkiviisikossa, Kytönen lopettaa.

Enduron MM-sarja käynnistyy 5. päivä huhtikuuta Portugalin Fafessa.