Sondorsin kevytmoottoripyöräksi luokiteltava lippulaivamalli Metacycle on varsin futuristisen näköinen ja sinällään kiinnostava laite takapyörän napaan sijoitettuine moottoreineen.

Se on varustettu irrotettavalla neljän kilowattitunnin akulla, jolla luvataan parhaimmillaan jopa 130 kilometrin ajomatka latauksella. Sähkömoottorin teho on kahdeksan kilowattia. Hetkellisesti tehoa on käytössä miltei puolet enemmän.

Sondorsin hinta Yhdysvalloissa oli 5000 dollaria, mitä voi pitää kohtuullisena. Pyörä valmistetaan Kiinassa.

Advrider kertoo, että Sondors on asetettu nyttemmin selvitystilaan oltuaan ongelmissa jo jonkin aikaa. Lähteen mukaan Sondors ja sen omaisuus ovat nyt myynnissä.

Sondors Metacycle sähkömoottoripyörä.

Sondors Metacycle on varsin tyylikäs ja futuristisen näköinen sähkömoottoripyörä.

Sondorsin toimittajat ovat jääneet vaille saamisiaan ja sen tuotteiden laivaaminen on loppunut. Metacyclen lisäksi yrityksen mallistossa on ollut myynnissä myös sen nimellä varustettuja sähköpolkupyöriä. Ilmeisesti valmiit tuotteet odottavat Kiinassa.

Velkojat odottavat tällä hetkellä noin 20 miljoonan dollarin edestä saataviaan.

Metacycle kaatui ilmeisesti siihen, että pyörän ilmoitettu paino, ominaisuudet ja laatu sekä suorituskyky eivät vastanneet luvattua. Pyörä tuli markkinoille vuoden 2022 mittaan ja testeissä sen ominaisuudet kyseenalaistettiin.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana maailmalla on perustettu aika liuta sähkömoottoripyöriä, kevareita tai moposkoottereita valmistavia yrityksiä. Jopa niin paljon, että se on ainakin toimitukseen tuottanut jonkinlaista infoähkyä.

Sen vuoksi emme ole joka risausta saralta uutisoineet, vaan olemme halunneet odottaa, ja nähdä, että yritys selviää aloituskiihdytyksen yli. Harmi, jos Sondorsin taru päättyy tähän.