Edustettuna messuilla ovat uutuusmalleineen Aodes, Aprilia, Benelli, BMW, CanAm, CFMOTO, Conan, Drac, Ducati, Fantic, GasGas, Harley-Davidson, Honda, Husqvarna, Indian, Kawasaki, KTM, Moto-Guzzi, MV Agusta, Peugeot, Piaggio, Polaris, Royal Enfield, Segway, Stark Varg, SuperSoco, Suzuki, Talaria, Triumph, Vespa ja Yamaha. Petrol Circus Custom Bike Show’ssa noin 100 rakennettua moottoripyörää kisaa neljässä luokassa. Palkinnot jaetaan lauantaina 3.2. klo 16.30. Tällä kertaan messuilla nähdään myös entistä enemmän sähköavusteisia polkupyöriä. Moottoripyöräilyn tarvikkeet ja varusteet ovat myös mukana kattavasti.

”Suurin uudistus MP-messuilla on osastojen sijoituksen muuttaminen niin, etteivät kaikki isot moottoripyörämerkit löydy enää yhdeltä käytävältä. Sijoitusta on muutettu mukavuussyistä. Nyt, kun osastot on sijoitettu ympäri halleja, kävijät levittäytyvät myös laajemmalle alueelle, eikä hulluja ruuhkia enää synny lauantainakaan”, kertoo projektijohtaja Niko Kantola. ”Uutta on tietysti myös MP Jonnela, joka tuo messuille upean kokoelman tuunattuja kaksipyöräisiä ja ehkäpä myös muutamia mönkijöitä. Jonnelan suosio on ehkä hiukan yllättänytkin iloisesti, sillä pyöriä ilmoitettiin sinne lähes 400. Mukaan mahtuu reilu 100.”

Tie elämyksiin vie moottoripyörällä

Tie vie -alueen lavalla kuullaan tarinoita moottoripyörillä tehdyistä reissuista ja opastetaan reissusuunnittelussa. Touring Finlandia Moottorikerho järjestää tuttuun tapaan Suomi on Saari -esityksen, jossa kerrotaan eri matkavaihtoehdoista ja -kustannuksista, kun lähdetään Keski- tai Etelä-Eurooppaan. Messuilla kuullaan myös muun muassa Irlantiin, Uuteen-Seelantiin, Välimereltä Saharaan ja Alaskasta Argentiinaan suunnatuista matkoista sekä reissaamisesta Keski- ja Etelä-Euroopassa.

MP Motoball -turnaukseen voi vielä ilmoittautua

MP-messuilla pelattiin vuonna 2023 MP Motoball -turnaus ensimmäistä kertaa. Nyt tulee uusinta. MP Motoballissa yksi peli kestää 5 + 5 minuuttia. Joukkueet, joissa on 3-6 henkilöä, yrittävät saada pallon vastustajan maaliin ajamalla joko Honda CBF11OF tai KTM SX-E5 -pyörällä. Sarjoja on kolme: open, pro ja junior. Turnauksiin voi ilmoittautua 15.1.2024 asti MP-messujen verkkosivuilla, jossa myös tarkemmat ohjeet kisasta.

Pohjois-Euroopan suurimmat moottoripyörämessut MP 24 järjestetään perjantaista sunnuntaihin 2.–4.2.2024 Helsingin Messukeskuksessa. MP-messut järjestää vuosittain Messukeskus Teknisen Kaupan Liiton Moottoripyöräjaoston toimeksiannosta. Petrol Circus Custom Bike Show on osa MP-messuja.