Verge Motorcycles on päivittänyt lippulaivamallinsa laitteiston ja ohjelmiston osalta, mikä tekee moottoripyöräilystä entistä turvallisempaa. Kaikissa Verge TS Ultra -moottoripyörissä on nyt tekoälyä ja koneoppimista hyödyntävät tutkat ja kamerat. Uudistetut näytöt takaavat kuljettajalle selkeän ja informatiivisen kokonaiskuvan.

Vergessä on kaksi näyttöä: varsinainen mittaristonäyttö sekä tankin päälle pystyyn asennettu pädiä muistuttava toinen näyttö.

Pyörästä löytyy nyt kuusi kameraa sekä korkean resoluution etu- ja takatutkat. Uudistettu TS Ultra korvaa aikaisemman version, ja tilauksen tehneet saavat automaattisesti uusilla ominaisuuksilla varustetun pyörän.

Verge TS Ultrasta löytyy nyt kuusi kameraa sekä korkean resoluution etu- ja takatutkat. Kuva: Verge Motorcycles.

Verge TS Ultrasta löytyy nyt kuusi kameraa sekä korkean resoluution etu- ja takatutkat. Kuva: Verge Motorcycles.

Yhtiö esitteli marraskuussa Starmatter-alustan ja sen neljä eri elementtiä: automaattiset over-the-air-päivitykset, sensoriteknologian, tekoälyn ja HMI-käyttöliittymän. Tänään maanantain yritys julkaisi edistyksellisen konenäön, Starmatter Vision. Uusien toiminnallisuuksien myötä Verge tuo edistykselliset turvallisuustoiminnot osaksi moottoripyöräilyä.

Samankaltaisia tutkaa käyttäviä ratkaisuja löytyy mm. muassa KTM:n, Ducatin ja BMW:n malleista.

Vergen moottoripyörissä on vakiovarusteiden, kuten luistoneston ja ABS-jarrujen lisäksi matala painopiste, joka parantaa hallittavuutta ja tekee pyörästä turvallisemman.

“Verge tekee ajamisesta entistä älykkäämpää ja turvallisempaa esimerkiksi parantamalla kuljettajan mahdollisuuksia havainnoida ympäristöä ja pyörän toimintoja tekoälyn ja koneoppimisen avulla. TS Ultran uudet kamerat ja tänään julkistettu päivitys tekevät siitä maailman ensimmäisen näköaistilla varustetun moottoripyörän, joka neuvoo kuljettajaa ja toimii ikään kuin ‘kuiskaajana’ ajon aikana”, kertoo Verge Motorcyclesin teknologiajohtaja Marko Lehtimäki.

Verge TS Ultra. Kuva: Verge Motorcycles

Verge TS Ultra. Kuva: Verge Motorcycles

Autoteollisuudessa autonominen ajaminen on ollut keskiössä jo vuosia, mutta moottoripyöräilyssä se ei ole samalla tavalla realistinen tai tavoiteltava päämäärä. Kaksipyöräisellä ajamiseen liittyy myös erilaisia rajoitteita ja käytännön haasteita, jotka voivat aiheuttaa turvallisuusriskejä. Lisäksi kypärä heikentää näkyvyyttä ja vaimentaa ympäröivän liikenteen ääniä. Verge uskoo ratkaisun löytyvän teknologiasta ja haluaa uusia innovaatioita hyödyntäen edistää ajomukavuuden lisäksi turvallisuutta. Päivitetyn laitteiston ja ohjelmiston myötä pyörä analysoi ympäristöä ja ilmoittaa kuljettajalle esimerkiksi takaa lähestyvästä autosta tai ajoradan muutoksista.

Uudistettu näyttöteknologia mullistaa tavan kommunikoida pyörän kanssa

Verge TS Ultrasta löytyy nyt myös päivitetyt näytöt. Tankin päällä oleva näyttö on aikaisempaa suurempi, joka helpottaa sen käyttöä. Tänään julkistettu Starmatter Dash -ajonäkymä mullistaa tavan kommunikoida pyörän kanssa. Uudistettu kojelaudan näyttö tekee olennaisten ominaisuuksien hallinnasta helpompaa, ilmoittaa ja hälyttää potentiaalisista vaaroista ja esimerkiksi näyttää taaksepäin kuvaavan kameran kuvaa kuljettajan laittaessa vilkun päälle.

“Verge kehittää maailman edistyksellisintä sähkömoottoripyörää, jonka keskiössä on kuljettajan ajokokemus. Sen osalta emme halua tehdä kompromisseja. Starmatter Dash mahdollistaa visuaalisen ja intuitiivisen käyttöliittymän, jonka avulla kuljettaja saa nopealla silmäyksellä selkeän kuvan pyörän toiminnoista ja tilasta reaaliajassa”, Verge Motorcyclesin käyttökokemuksesta vastaava Mark Laukkanen kertoo.

Verge TS Ultran hinnat alkavat 62 000 eurosta.

Uusittu Verge TS Ultra ja Starmatter Vision ovat ensimmäistä kertaa nähtävillä CES-messuilla Las Vegasissa 9.–12.1.2024.

Aiheesta aiemmin:

TIISTAI 28.11.2023 13:25

Kotimainen sähkömoottoripyörä Verge: onko kyseessä jo menetetty mahdollisuus

MAANANTAI 25.9.2023 10:29

Päivän video: vannemoottorisen Verge-sähkömoottoripyörän renkaanvaihto onkin kinkkisempi juttu

PERJANTAI 28.7.2023 11:03

Motouutiset koeajaa: Verge TS Pro – suomalaiskeksintöön perustuva sähköprätkä – tämä yllättävä piirre kiinnostaa

PERJANTAI 3.2.2023 11:15

MP23: Vergen keksijä Teemu Saukkiolle kaksipyöräisten sähköistämisen innovaatiopalkinnto

Verge TS Ultra. Kuva: Verge Motorcycles

Verge TS Ultra. Kuva: Verge Motorcycles