GasGasin tehdaskuljettaja numero 4 Sam Sunderland. Kuva: Antonin Vincent.

Vuoden 2024 Dakar Rallyn toinen varsinainen kisapäivä ajettiin sunnuntaina Saudi-Arabiassa. Reitti johti Al Henakiyahista Al Duwadimiin, ja sen kokonaispituus oli 655 kilometriä.

Reitille mahtuivat tämänkertaisen kisan ensimmäiset dyyniosuudet, jotka veivät kisaajat ja miehistöt reitille Saudi Arabian maantieteelliseen sydämeen. Dyynit eivät olleet rankimmasta päästä eikä niitä ollut loputtomasti sotkemaan sijoituksia, sen sijaan kuljettajien navigointitaidot joutuivat todelliselle koetukselle sokkelon toisensa jälkeen. Lisäksi 462 kilometrin mittainen erikoiskoe oli vauhdikas, joten se pani pyörien käsittelytaidot kovalle koetukselle.

Toisen varsinaisen kisapäivän, sunnuntain tulokset.

Navigointi sattuu olemaan Hondan tehdaskuljettaja Nacho Cornejon erikoisvahvuuksia, joten ei ihme, että mies otti uransa seitsemännen Dakar-etappivoiton juuri tällä osuudella.

Kaikkien matka ei kuitenkaan sujunut yhtä "vaivattomasti". Ross Branch onnistui säilyttämään Herollaan kokonaiskisan johtoasemansa, mutta lauantaina kolmanneksi ajanut Koven Mason Klein ajautui 46 kilometrin kohdalla mekaanisiin ongelmiin, jotka kyllä ilmeisesti olivat odotettavissakin. Korjauksiin kului kaikkiaan kaksi tuntia. Podium-sijoitukset voi mies tämän kisan osalta unohtaa, mutta tärkeintä on tietysti kisassa pysyminen, ja ainahan voi pyrkiä vetämään kanin tai pari hatustaan eli sijoittumaan mahdollisimman hyvin etapeilla.

Husqvarnan tehdaskuljettaja Luciano Benavides sunnuntain kisapäivänä  Al Henakiyahin ja Al Duwadimin välillä Saudi-Arabiassa. Kuva: A.S.O./Frederic Le Floc'h/DPPI.

Husqvarnan tehdaskuljettaja Luciano Benavides sunnuntain kisapäivänä Al Henakiyahin ja Al Duwadimin välillä Saudi-Arabiassa. Kuva: A.S.O./Frederic Le Floc'h/DPPI.

Nacho Cornejo lähti kolmannelta sijalta ja liittyi Ricky Brabecin ja Ross Branchin matkaan muodostaen superkolmikon, joka ylitti maalilinjan yhdessä. Chileläisen hyvä ajo toi hänet 2'55" päähän kakkoseksi kisaa johtavasta Heron Branchista ja samalla hän on parhaiten sijoittunut Honda-kuljettaja tällä hetkellä. Cornejolta kului ajoon aikaa kaikkiaan 4 tuntia, 23 minuuttia ja 21 sekuntia.

Dakarin hallitseva mestari KTM:n Kevin Benavides tuli Saudi Arabiaan vain kuukausi viimeisimmän luunmurtuman jälkeen. Hän oli lauantain jälkeen kahdeksantena kokonaiskisassa, mutta sunnuntain navigointivirhe kostautui 20 minuutin veepeellä, ja hän oli 19. sijalla. Kokonaiskisassa mies on nyt juuri kärkikymmenikön ulkopuolella, 23'50" Branchin takana. Kisasta tulee vielä hänen osaltaan haastava.

Kokonaiskilpailun tilanne sunnuntain jälkeen.

Päivän paras oli Jose Cornejo, kakkosena Husqvarnan Luciano Benavides ja kolmantena Hondan chileläisvahvistus Pablo Quintanilla.

Kokonaiskisan kärjessä edelleen Branch, kakkosena Cornejo ja kolmantena Hondan yhdysvaltalainen tehdaskuljettaja Ricky Brabec.

Aiheesta aiemmin:

SUNNUNTAI 7.1.2024 10:22

Dakarin draamaa: prologin yllätysvoittaja joutui keskeyttämään

LAUANTAI 6.1.2024 10:41

Dakar Rally: Hondan uusi tehdaskuljettaja vei prologin nimiinsä

MAANANTAI 20.11.2023 16:47

Maailman legendaarisimman erämaarallin reitti paljastettu – mukana uusi 48 tunnin erikoisosuus

PERJANTAI 5.1.2024 12:34

Päivän video: Näin Dakar Rallyn tiekirjaa käytetään – osaisitko itse?

Jose Cornejo Florimo ja maastonäytettä. Kuva: A.S.O. Florent Gooden DPPI.