Kaikkien motoristien yhteinen nettilehti

Dakar-jännitys tiivistyy: Cornejolle hattutemppu – kokonaiskisan kärjessä olevilla eroa vain sekunti!

Uutiset : Honda, KTM, Hero, Husqvarna

Kuten joka vuosi, Dakar Rallyn jännitys tiivistyy loppua kohti. Mikä voisi olla hienompi alku toiselle kisaviikolle, kuin Nacho Cornejon hattutemppu! Paitsi tietysti se, että kahdeksan ajetun kisapäivän jälkeen kilpailua johtavan Ricky Brabecin ja toisena olevan Ross Branchin välillä on yksi (1!) vaivainen sekunti.

Seitsemännen osuuden ja kahdeksannen ajopäivän reitti suuntautui Riyadhista Al Duwadimiin ja oli kokonaismitaltaan 873 kilometriä. Siitä erikoiskoetta oli 483 kilometriä ja siirtymiä 390 km.

KTM:n Toby Price on nousussa. Kuva Antonin Vincent.

Reitti kulki läpi kanjonien ja dyynien, joten kuljettajien haasteena oli osata ajaa kaikkia mahdollisia maaperiä tällä reitillä. Jose "Nacho" Ignacio Cornejo osoittautui monipuolisuuden mestariksi ja oli päivän nopein.

Kakkoseksi etapilla tuli Husqvarnan Luciano Benavides ja kolmanneksi hänen veljensä, hallitseva mestari, KTM:n Kevin Benavides.

7. etapin Top12.

Cornejon vauhti ei varsinaisesti ollut mikään yllätys. Chileläinen on voittanut nyt kaikkiaan yhdeksän Dakarin kisaetappia, ja tämä oli jo tämänkertaisen Dakarin kolmas.

Lisäksi mies tarrasi mitalisijaan kiinni kokonaiskisan kolmannella paikallaan, pudottaen tallitoverinsa Adrien Van Beverenin neljänneksi 14min39sek päähän kärjestä. Cornejo on ykköspaikasta jäljessä vain 6min 48 sek.

Hondan Adrien Van Beveren. Kuva Frédéric Le Floc'h. Van Beveren voitti 48 tunnin erikoisjakson ja lähti sunnuntaina auraamaan reittiä muille.

Kokonaiskisan kärjen tilanne on kutkuttava: moottoripyörillä on ajettu kisaa tänä vuonna jo 2865 kilometrin verran ja nopeimmiten sen on ajanut Hondan Ricky Brabec 32 h 37min30sek. Ja kaikkien näiden kilometrien jälkeen Heron Ross Branch on kakkosena hänestä vain sekunnin jääneenä!

Hondan tehdastallin Ricky Brabec. Mies johtaa kisaa 7. etapin jälkeen - sekunnilla! Kuva: Antonin Vincent.

Kamppailun tiukkuutta näiden kahden titaanin välillä todistaa se, että matkaksi muutettuna heidän eronsa vain noin 24 metriä.

Cornejosta ovat hänen kisakumppaninsa todenneet, että mies on huippunavigoija. Kun tämä joutuu tien avaajaksi reitille, pystyy hän lukemaan tiekirjaa ja maaperää nopeammin kuin kilpatoverinsa, mutta vielä ei huippuosaaminen ole tuonut hänelle täysosumaa. Nacho on osallistunut kahdeksan kertaa Dakariin ja ollut 10 parhaan joukossa viisi kertaa, mutta paras sijoitus on neljäs vuonna 2020.

Kokonaiskisan tilanne 7. ajopäivän jälkeen. Eroa kärjessä 1. sekunti.

Ennen tämän vuotista Dakaria, hänellä oli kuusi etappivoittoa. Nyt niitä on yhdeksän, ja hän on tähän asti ainoa, joka on voittanut usemman päiväetapin. Viime vuonna Luciano Benavides onnistui niin ikään ottamaan kolme voittoa.

Kevin Benavides: "Voitimme aikaa"

Kevin Benavides.

Tittelin puolustajan mahdollisuudet ovat heikenneet hieman, mutta mies kisaa varmasti tiukasti loppuun asti. KTM-kuljettaja oli kolmas sunnuntaina ja nyt kokonaistilanteessa viidentenä, 24 minuuttia jäljessä Brabecia.

"Minusta onnistuimme hyvin, saimme vähän aikaa takaisin. Oli todella rankka päivä, todella kova, paljon navigointia, paljon kiviä, dyynejä ja kaiken sekoitusta."

Ricky Brabec: "Olen edelleen 100% valmis ajamaan"

Ricky Brabec.

Brabec oli neljäs sunnuntaina, 3min31 sek Cornejolle jääneenä. Mies johtaa kisaa, mutta takana niskaan hengittää Ross Branch vain sekunnin - tai 24 metrin - päässä.

"Lepopäivän jälkeinen ajopäivä ei ole koskaan helppo. Starttasimme tänä aamuna kolmantena matkaan, joten se ei ollut helppoa. Kaikki ne kaverit, jotka halusin voittaa, olivat takanani, joten päivä oli rankka. Minulla ei ole ollut (toimivaa) takajarrua 40 tai 50 kilometrin jälkeen, joten päivä oli minulle hidas, mutta olen tyytyväinen siihen, miten se meni. Ei ehkä se tulos, mitä halusin nähdä, mutta olen edelleen 100 % valmis ajamaan, joten seuraavasta viidestä päivästä tulee hyviä!"

Ross Branch: "Yksi niistä päivistä, jotka mieluiten unohtaisin"

Heron Ross Branch on valmis taistelemaan voitosta ensi viikolla.

Branch ajoi etapin neloseksi Herollaan ja on kakkosena kokonaiskisassa.

"Se oli rankka päivä, yksi niistä päivistä, jotka mieluiten unohtaisin. Meillä oli aiemmin etapilla muutamia teknisiä ongelmia, mikä oli todella turhauttavaa, ja tein paljon virheitä. Reitillä oli paljon vaaroja ja ajoin todella rajoilla. Nyt täytyy vain saada pyörä korjatuksi takaisin kuntoon huomiseksi."

Jose Ignacio "Nacho" Cornejo: "Taistelin jonkin verran pyöräni kanssa"

Hondan Jose Cornejo.

Honda-kuljettaja otti kolmannen etappivoittonsa ja nousi kokonaiskisan kolmoseksi.

"Olin vähän poissa balanssista aluksi. Taistelin jonkin verran pyöräni kanssa, ja kaaduin typerästi. Sitten sain takaisin henkisen rauhani ja ajatteli: 'selvä, nyt aletaan taistella'. Puskin eteenpäin, ja lopulta tein hyvää työtä. Jokainen tekee parhaansa, joten otan kisan päivä kerrallaan. Taistelen täysillä joka päivä."

Aiheesta aiemmin:

SUNNUNTAI 14.1.2024 12:43

Dakar: Jose Cornejo tekemässä hattutemppua

LAUANTAI 13.1.2024 11:33

Dakar: Ensimmäinen kisaviikko päättyi kahden päivän armottomaan puurtamiseen dyyneillä

PERJANTAI 12.1.2024 12:41

Dakar: bensan loppuminen Tyhjällä Neljänneksellä ei ole pikkujuttu – sen huomasi myös yksi kärkikisaajista

TORSTAI 11.1.2024 12:36

Dakar Rally eteni Tyhjän Neljänneksen dyyneillä – mielenkiintoisin seurauksin

KESKIVIIKKO 10.1.2024 13:39

Dakarissa tiistaina tämän vuoden ensimmäinen kahden etapin voittaja

TIISTAI 9.1.2024 09:20

Dakar: Hallitseva mestari näytti kyntensä navigoinnissa sunnuntain eksymisestä sisuuntuneena – odottamatonta apua kanssakilpailijalta

MAANANTAI 8.1.2024 13:57

Dakar Rallyssä vakava onnettomuus: moottoripyöräkisaaja vailla pulssia – saatiin elvytettyä erämaassa

MAANANTAI 8.1.2024 13:13

Dakar Rally: Branch piti kokonaiskisan kärkipaikkansa, Nacho Cornejo navigointitaidoilla seitsemänteen etappivoittoonsa

SUNNUNTAI 7.1.2024 10:22

Dakarin draamaa: prologin yllätysvoittaja joutui keskeyttämään

LAUANTAI 6.1.2024 10:41

Dakar Rally: Hondan uusi tehdaskuljettaja vei prologin nimiinsä