Grind Hard Plumbing Co on pari kaveruksen ylläpitämä paja/autotalli jossain Pohjois-Idahon skutsissa noin 70 mailia Spokanesta. Kaverukset rakentavat mitä villeimpiä ajoneuvoja ja kuvaavat samalla Youtube-videoita tekemistään laitteista ja keskustelevat tekemisistään podcastissa.

Mainetta miehet saavuttivat 2019, kun he asensivat lasten Barbie-polkuautoon Hondan moottoripyörän moottorin. Voit katsoa videon täällä

Grind Hard Plumbing Co lisäsi Barbie-polkuautoon taustalla näkyvän Hondan moottorin. Huippunopeus noin 96 km/h. Nopein Barbie-jeeppi?

Grind Hard Plumbing Co lisäsi Barbie-polkuautoon taustalla näkyvän Hondan moottorin. Huippunopeus noin 96 km/h. Nopein Barbie-jeeppi?

Toki kaverukset ovat rakentaneet muutakin: Päivän video: näin rakennetaan Hayabusasta, maailman nopeimmasta moottoripyörästä, maailman nopein snow bike?

Tällä hetkellä työn alla on monsteriauton ja moottoripyörän risteytys, joka jo itsessään on aika villi ajatus. Tiedättehän monsteriautot: suunnattomat renkaat joihin nähden auton kori näyttää auttamattoman pieneltä ja autoilla ajetaan toisten autojen yli ja tehdään muuta mukavaa kovan luokan show-tapahtumisssa?

Resepti Grind Hard Plumbing Co -tiimin monsteri-bikessa on varsin samanlainen: jumalattoman isot renkaat, pitkä akseliväli ja KTM:n moottoripyörän moottori. Pitkä teräsputkiristikkorunko liittää renkaat toisiinsa, molemmissa päissä on keinuhaarukka.

'Eikö sitä moottoria jo vähitellen voisi ottaa käyttöön?'

'Eikö sitä moottoria jo vähitellen voisi ottaa käyttöön?'

Ratkaisu on ymmärrettävä: kun ohjaustanko on suurin piirtein samalla korkeudella kuin etunapa, teleskooppijousitus on mahdoton ajatus. Ohjaus on silti ongelma, ja Grind Hard ratkaisi sen rakentamalla hydraulisen ohjauksen. Tosin sen saaminen toimimaan, kuten pitäisi, on ollut haastavaa.

Oheisella videolla näkyy hydraulisen ohjauksen rakentamista, sen haasteita, pari hauskaa koiraa sekä ohjauksen testiajo. Tässä vaiheessa alamäkeen, sillä moottoria ei vielä ole kytketty toimintaan. Moottori on napattu KTM 1190 Adventuresta, joten sen 150 hevosvoimaa riittänevät monsterimopon liikutteluun aikanaan.

Painovoimalla toteutettu alamäkitestiajo päättyi piikkilankaan, mutta onneksi mitään pahempaa ei sattunut.

Painovoimalla toteutettu alamäkitestiajo päättyi piikkilankaan, mutta onneksi mitään pahempaa ei sattunut.

Isot, 46 tuuman matalaprofiiliset monsterirenkaat eivät tee ohjaamisesta ja kallistelusta helppoa, kuten videolta näkyy. Alamäki ja ohjaaminen asettivat haasteensa, ja Grind Hardin Ethan Schlussler karauttaa päin piikkilanka-aitaa monster-bikellaan. Aita 0, monsterbike 6.

On mielenkiintoista nähdä, miten laite pelaa sitten kun moottori on kytketty ja kaikki palikat kohdallaan.

Grind Hard Plumbing Co:n videokanavalle pääset tästä ja Sent and Bent podcasteihin tästä. Alla näkyvän videon voit katsoa myös täällä.

Aiheesta aiemmin:

TORSTAI 26.1.2023 09:32

Päivän video: näin rakennetaan Hayabusasta, maailman nopeimmasta moottoripyörästä, maailman nopein snow bike?