Ranskalainen Kevin Rousseau liittyy Birchall racing -tiimiin historiallisen vuoden 2023 jälkeen, jolloin veljekset Ben ja Tom tekivät uuden kierrosennätyksen 120.645 mph eli 194,16 kmh. Samalla miehet pidensivät voittoputkeaan 11. peräkkäiseen voittoon.

Vaikka Tom heitti rukkaset naulaan, vanhempi veljeksistä odottaa innoissaan kesän haasteita.

Ben Birchall kertoo pohtineensa Tomin yllätyslopettamisen jälkeen, mitä itse haluaisi, mutta oman kertomansa mukaan hän ei hetkeäkään pohtinut lopettamista.

– Vauhti ja intohimo ovat yhtä vahvoja kuin aina, joten tiedän, että tulossa on monia kisoja minulle. Kisaaminen ilman Tomia on tilanne, jossa en ole ollut aiemmin, Ben kertoo.

Ainoa mahdollinen valinta

Hän sanoo myös tietäneensä heti sen ainoan henkilön, jonka haluaa purkkarikseen.

– Kyytiläinen on yhtä tärkeä kuin ajaja TT-kisassa, jos ei vielä tärkeämpi, ja vaikka Kevinillä saattaa olla vasta yksi TT takanaan, olen nähnyt läheltä, miten lahjakas hän on, ja hän on täydellisen kokoinen ja painoinen. Hän on myös ammattilainen sivuvaunun purkkarina, ja taidoiltaan yhtä hyvä kuin kuka muu tahansa. Ja tiedän, että hän tekee kaiken, mitä tarvitaan, ollakseen valmiina kesäkuussa.

Miehet ovat myös olleet jo Mansaarella ajamassa ympäri kisareittiä, joten kotitöiden tekeminen on jo aloitettu.

– Yhdessä ajaminen ja ajan viettäminen yhdessä varmistavat, että kaikki toimii ja olemme molemmat innoissamme tulevasta kaudesta. Tiedämme, että pyörä on hyvässä kunnossa, ja tavoitteeni ovat samat kuin aiemminkin – ajaa kisa parhaan kykyni mukaan ja menestyä niin hyvin kuin voin.

Uusi pari on jo ajanut useita kierroksia Mountain Coursella uuden rengastoimittajan tuotteita testatessaan.

– Rengastestit osoittivat, että Kev'in tietämys radasta on jo korkealla, joten olen hyvin innoissani uudesta luvusta urallani. Hän puski minua ajamaan nopeammin joka kerran kun menimme radalle, ja työskentelimme yhdessä todella hyvin.

Rousseaulla on vasta yksi TT-kisa takaan, mutta hän on tehnyt vaikutuksen ajamalla Tim Reevesin kanssa miltei 114 mph:n, 184 kmh nopeuksisen kierroksen. Kyvykkäällä ranskalaisella on myös paljon kokemusta MM-sarjasta; voittoja ja podiumsijoja Reevesin kanssa.

Kevin Rousseau:

– On iso haaste olla Benin purkkarina, kun ottaa huomioon, mitä kaikkea hän ja Tom ovat saavuttaneet, mutta olen todella innoissani. Hänellä on paljon kokemusta ja hän on selvästi nopea. Ne muutamat kierrokset, mitä rengastesteissä ajoimme, olivat nautittavia ja kierrokset olivat sekä nopeita että virtaavia, joten odotan kovasti aika-ajojen alkamista.

– Kaikki olivat kertoneet minulle TT:stä kunnes tein debyyttini 2022 ja vaikka en oikeasti tiennyt, mitä odottaa, niin tulokkaiden kierroksen jälkeen olin kuin pikkulapsi avaamassa joululahjojaan. Se on niin erityistä, ja vaikka oli myös paineita, se on myös äärimmäisen rentouttavaa, eikä missään voi päästä samanlaisiin tunnelmiin.

– Ben on ollut pitkään Tomin kanssa, mutta tämä on uusi luku meille molemmille. Ottaa hieman aikaa saada nopeus huippuunsa, mutta se on oikea tapa. Avain on olla luottavainen, ja Tom on antanut minulle hyviä neuvoja. 

Lähde: Mansaaren ajot.

Aiheesta aiemmin:

KESKIVIIKKO 20.12.2023 11:15

Mansaaren TT-kisojen menestynein purkkiorja lopettaa uransa