- On mahtavaa saada Nico mukaan tiimiin. Näen hänessä paljon hyviä ominaisuuksia, mitä motocrossari tarvitsee. He ovat myös tehneet jo hyvää työtä Jussi Vehviläisen kanssa ja siitä osoituksena on kaksi tyylipuhdasta voittoa jo viime kaudelta. Jussi jatkaa Nicon mukana ja me pyrimme tiiminä täydentämään tätä kokonaisuutta, tiimipäällikkö Petteri Silvennoinen kertoi.

– Olen erittäin iloinen uudesta sopimuksesta Silve Racing:n kanssa. Heillä on hyvä ammattimainen ote työskennellä ja uskon, että he pystyvät osaltaan auttamaan minua urallani eteenpäin. Jussin (Vehviläinen) kanssa jatkamme pitkään kestänyttä yhteistyötä ja uskon, että tämä uusi tiimisopimus täydentää kokonaisuutta. Olen ehtinyt testaamaan jo uutta pyörää sekä tehdä hieman iskunvaimennin testityötä Motopalvelun Joni Tuomisen kanssa ja olen erittäin vakuuttunut kokonaisuudesta. Tulevan kauden tavoitteena on ehdottomasti voittaa MX2-luokan Suomen mestaruus sekä käydä ajamassa muutama EMX250-luokan EM-osakilpailun, joista haen hyviä onnistumisia, tyytyväinen Stenberg kertoi.

Jere Haaviston tavoitteena on kilpailla ja menestyä Euroopan motocross-sarjoissa sekä ajaa valikoituja MXGP-luokan MM-osakilpailuja, joista ensimmäinen tulee olemaan huhtikuussa Italiassa ajettava Arco di Trenton osakilpailu. Tällä hetkellä Espanjassa harjoittelemassa olevan Haaviston tähtäimessä ovat myös Hollannin ja Saksan mestaruussarjan osakilpailut.

Ludde Söderberg, Jere Haavisto ja Väinö Kaivola.

Ludde Söderberg, Jere Haavisto ja Väinö Kaivola.

– Lähtökohdat tulevaan kauteen ovat hyvät, kun pyörä on tuttu sekä sen kanssa on ehditty jo tehdä hyvin säätötyötä. Olen myös pysynyt terveenä ja olemme saaneet hyviä harjoituksia jo alle täällä Espanjassa. Maaliskuussa siirryn Belgiaan ja aloitan kilpailukauden siellä. Tämän kauden tarkka kalenteri on vielä auki, mutta Suomessa ajan varmasti kolme tai neljä kilpailua syksyn Tampere Supercrossin lisäksi, Haavisto kertoi.

Söderberg paluumuuttaa Silve Racingin väreihin

 

Vielä viime kaudella MXGP-luokan MM-sarjassa tehdastiimissä työskennellyt Ludde Söderberg palaa niin sanotusti juurilleen ja toimii tulevalla kaudella tiimin valmentajana sekä fysioterapeuttina. Entinen MM-sarja kuljettaja onkin päässyt jo täyteen työn touhuun vetäessään parasta aikaa Haaviston harjoitusohjelmaa Espanjassa.

– Olen enemmän kuin innoissani ja kiitollinen, että tiimi luottaa minuun valmentajana ja fysioterapeuttina. Olin tiimin mukana jo 2021 kaudella ja nyt välissä työskentelin kaksi vuotta maailmalla, miltä ajalta jäi paljon oppeja sekä hyvää kokemusta, joita pyrin parhaani mukaan tuomaan tiimin toimintaan mukaan. Tämä on vähän kuin kotiin palaisi, Söderberg kertoi hymyillen.

– Jeren kanssa meillä on jo neljäs vuosi edessä ja uskon, että joka vuosi olemme oppineet uusia asioita ja parantaneet tekemistämme molemmin puolin. Ludde kun saatiin takaisin remmiin ja vielä reppu täynnä hyvää kokemusta sekä ideoita maailmalta, niin olen luottavainen, että pääsemme jälleen askeleen eteenpäin, tiimipäällikkö Silvennoinen kertoo.

Silve Racing ja KTM jatkavat yhteistyötään tulevalla kaudella, mikä tulee olemaan heidän kolmas vuotensa yhdessä. Yhteistyö on ollut molemmin puolin hedelmällistä ja myös menestyksekästä, kun he ovat voittaneet Jere Haaviston kanssa yhteistyön aikana kolme Suomen mestaruutta sekä keränneet useamman MM-pisteen ja jopa yhden EM-osakilpailun palkintokorokesijoituksen.

– On ollut hienoa seurata ja olla tukemassa muutaman vuoden ajan Silve Racing -tiimin toimintaa KTM:n väreissä. Koko tiimi toimii todella ammattimaisesti ja määrätietoisesti yhteisten tavoitteiden eteen. Tällaista toimintaa koko alamme tarvitsee, joka edistää suomalaisia pääsemään maailmalle. Olen hyvin vakuuttunut, että tiimin kuskit tulevat menestymään tulevalla kaudella ja kehitys jatkuu niin kuin aikaisempien vuosien tulokset ovat kertoneet, KTM Nordicin Lari Jukola kertoo.

Nico Stenberg ja Taavi Mattila

Nico Stenberg ja Taavi Mattila

– Haluan kiittää KTM:n lisäksi myös hyvää ja laajaa yhteistyökumppaniverkostoa, joiden kanssa olemme pystyneet tekemään yhteistyötä näiden vuosien ajan, ja ketkä mahdollistavat toimintamme myös tulevalla kaudella, tiimipäällikkö Silvennoinen päättää.