Prätkien lisäksi sähköavusteiset polkupyörät kiinnostivat ja VM MP Motoball -turnaus sai katsomot innostumaan. MP 24 Moottoripyörämessut järjestettiin perjantaista sunnuntaihin 2. – 4.2.2024 Helsingin Messukeskuksessa.

MP 24 -messuilla oli edustettuina kaikki tärkeimmät ja suurimmat moottoripyörämerkit uutuusmalleineen sekä entistä enemmän sähköavusteisia polkupyöriä, mönkkäreitä ja mopoja. Ensimmäistä kertaa MP-messuilla oli mukana nuorille suunnattu oma MP Jonnela -alue, jossa oli esillä noin 100 nuorten tuunaamaa menopeliä.

Petrol Circus Custom Bike Show’ssa kisattiin neljässä luokassa. Palkinnot jaettiin lauantaina ja tuomariston valinta oli Lassa Sundbergin Husqvarna V-Twin 1923 ja näyttelyn paras pyörä Rasmus Leibin Kawasaki Z1000 Turbo.

Moottoripyörät kiinnostivat.

Moottoripyörät kiinnostivat.

”Nuorten moottoripyöräharrastuksen esille tuominen MP Jonnelassa sai paljon kiitosta. Tapahtuman jälkeen tehtävät kävijäkyselyt kertovat tarkemmin, kuinka paljon MP-messujen keski-ikä laski, mutta aivan selkeästi oli liikkeellä entistä enemmän nuorempaakin porukkaa. Tapahtuman uusi sijoitus pelitti myös hienosti ja tuki kaupallisuutta. Nyt kävijöiden suosimana lauantaina ei tullut isoja ruuhkia ja tungosta, vaan moottoripyöriin päästiin tutustumaan entistä paremmin. Porukkaa toki oli messuilla paljon”, kertoo projektijohtaja Niko Kantola Messukeskuksesta.

”Motoball-turnaukset järjestettiin nyt toista kertaa. Selkeästä laji innostaa motoristeja entistä enemmän. MP Jonnela ja MP Motoball nähdään varmasti myös ensi vuonna”, lupaa Kantola.

Teknisen Kaupan Liiton Moottoripyöräjaoston puheenjohtaja Jarkko Tuomisto on korostanut MP-messujen roolia moottoripyöräkauden ja -myynnin kick-offina. Hyviä myyntilukuja kerrottiinkin usealla osastolla. ”Kaupallisuus on ollut kohdillaan ja hallipohjan muutos on tuonut motoristeja tasaisesti osastolle. Messuja on kehitetty oikeaan suuntaan ja uskon, että yrityksetkin ovat tehneet toiminnassaan hyviä muutoksia. Suuntana on kaupallisuuden lisääminen ja siinä ollaan onnistuttu”, kertoo Tuomisto. ”MP Jonnela toi messuille paljon nuoria, mutta osastollamme on liikkunut pääasiassa motoristeja, joilla on aito kiinnostus uuden moottoripyörän ostoon.”

MP-messut järjestää vuosittain Messukeskus Teknisen Kaupan Liiton Moottoripyöräjaoston toimeksiannosta. Petrol Circus Custom Bike Show on osa MP-messuja.

Uusi näytteilleasettajien layout keräsi kiitosta. Vaikka väkeä oli lauantaina paljon, liikkuminen ja laitteisiin sekä varusteisiin tutustuminen sujui hyvin.

Uusi näytteilleasettajien layout keräsi kiitosta. Vaikka väkeä oli lauantaina paljon, liikkuminen ja laitteisiin sekä varusteisiin tutustuminen sujui hyvin.