Mäennousukykyä oli yllättävissä määrin.

Mäennousukykyä oli yllättävissä määrin.

Honda Monkeyhän on pienikokoinen kevytmoottoripyörä, jonka noin 125 kuutiosenttimetrin moottorista on rutistettu vain yhdeksän hevosvoiman teho, kun sitä voisi olla miltei tuplat enemmän, eli 15 hevosvoimaa.

Aivan ensimmäisenä ei ehkä tulisi mieleen viedä perusvarusteista, kyseisellä moottoriteholla, ja pienillä, vain 12 tuuman renkailla varustettua hirmua maastoon, mutta Boonies'pa teki sen, ja hyvä niin. Nyt voimme nojatuolista käsin tutkailla hänen tuotostaan tarvitsematta itse mennä kolistelemaan Mankilla kivikkoihin.

Donitsintekotesti.

Donitsintekotesti.

Äärimmäisen offroad-koeajon testisarjassa kiivetään ensin ylös vuoren kylkeä tiellä, joka on tarkoitettu vain nelivetoautoille. Boonies selvittää kuin selvittääkin sen Monkeyllään.

Seuraavaksi tärkeintä on pystyä pyöräyttämään donitsi, ja sekin sujuu sukkelaan. Kolmas koetinkivi on siinä, miten nopeasti pyörällä pystyy etenemään nelivetoreitillä? Tulokseen 30-40 km/h testihenkilö on tyytyväinen.

Urassa-ajoa.

Urassa-ajoa.

Seuraavana on ajokoe uraa pitkin, ja sekin onnistuu hienosti. Vasta ajaminen kivikossa tuottaa kaatumisen, kun Mankin pieni etupyörä jumiutuu hiekkaan.

Boonies'in hajahuomioita Mankista maastoprätkänä:

Iso, pehmeä istuin puolestaan varjelee jalompia ruumiinosia töyssyissä ja pompuissa.

Iso, pehmeä istuin varjelee jalompia ruumiinosia töyssyissä ja pompuissa.

"Surkeet jouset, mutta hyvä istuin, jolloin jousten pohjaaminen ei haittaa niin paljon."

"Totuuden nimissä, jos tässä pyörässä olisi offroad-renkaat, se saattaisi pelittää paljon paremmin... ja taas, on syytä muistaa, että siinä on vain 9 hevosvoimaa, joten sillä voisi olla ongelmia saada offroad-renkaat pyörimään kunnolla."

"Ajaminen kivikossa on samanlaista kuin istuisi kengurukepillä ja pomppisi kiveltä toiselle. Pienet renkaat eivät halua rullata minkään yli, ja jousitus puolestaan ei tee mitään puolestasi."

Ohhoh.

Ohhoh.

"(Juuri ennen kaatumista) Kaikki on sujunut videolla hyvin tähän asti. Tarkoitukseni ei ollut edes aluksi ajaa ylös sitä isoa kukkulaa, Vähänpä tiesin, että tämä pieni vempele voisi olla Nemesiksen Arkkini."

Kivikossa kaatumisen jälkeen: "Tässä päästäänkin Mankin viimeiseen merkittävään offorad-piirteeseen: iso muovinen ilmansuotimen kotelo suojaa polttoainetankkia kolhuilta kun kaadut. Tiedän, mistä puhun, olen kaatanut Mankini jo ainakin 10 kertaa, eikä naarmuakaan tankissa..."

Ilmasuotimen muovinen kotelo (musta) suojaa polttoainetankkia rypyiltä kaaduttaessa.

Ilmasuotimen muovinen kotelo (musta) suojaa polttoainetankkia rypyiltä kaaduttaessa.

Joten voinemme sanoa, että Honda Monkey -kevari selvisi ÄÄRIMMÄISESTÄ offroad-testistä äärimmäisen mieleenpainuvasti?

Voit katsoa alla näkyvän videon myös täällä.