... ja lähtö on suoritettu!

Kohti Lilla Barlastholmenia.

Viime päivien vesisateet olivat karkottaneet lumet meren jäältä, mutta jääpeitteen paksuus oli useampia kymmeniä senttejä, joten kisat saatiin jäänpaksuuden osalta turvallisesti käytyä. Tosin tuo lumettomuus toi seuraavan haasteen, nimittäin liukkauden. Sen vuoksi useampikin mopo pyörähti. Onneksi kuitenkin pääosin säilyttiin pystyasennossa – ihan vain muutama kaatuminen nähtiin päivän aikana, joista onneksi kuljettajat pääsivät jatkamaan matkaansa ilman isompia vaurioita.

Team Hornan tyylinäyte maaliintulosta (Teki täyden piruetin).

Ajojen ensimmäisenä osuutena suoritettiin Freeride-kisa, jossa kaikki mopot lähtivät yhtä aikaa Hamarin SEOn edustalla olleelta lähtölinjalta kiertäen laiturin kärjen ja suunnaten kohti Lilla Barlastholmenia.

Mamman Papat (vas) ja WD40 tulivat lähes yhtäaikaa maaliin  (25) Horna lady Milla Jokisaari lähdössä vasta toiselle kierrokselle.

Mamman Papat (vas) ja WD40 tulivat lähes yhtäaikaa maaliin (25) Horna lady Milla Jokisaari lähdössä vasta toiselle kierrokselle.

Tuon jälkeen kierrettiin saari ja palattiin takaisin tuon aiemmin mainitun laiturin kärkeä kohti kiertäen merkkinä olleen mönkijä ja palaten vielä toiseen kertaan kiertämään saaren, josta sitten täyttä vauhtia kohti maalilinjaa. Reitin kokonaispituus oli noin 3 kilometriä.

Nopeiten Freeridestä selviytyi Porvoon Team Horna, toiseksi tuli WD40 ja kolmannen palkinnon nimiinsä nappasi Mamman Papat.

24 minuutin Le Mans:

Lemans juoksulähtö mopoille.

Kaikkien mopojen palattua vapaa-ajosta takaisin lähtöalueelle oli aika kaivaa esiin muistiinpanovälineet, joihin merkitä joukkueiden suorittamien kierrosten määrä LeMans 24 -kisan 24 minuutin ajalta, jotta joukkueiden paremmuusjärjestys saatiin selvitettyä. Tässä kestävyyskisassa eniten kierroksia radalla määräajassa kiertäneet joukkueet keräsivät palkinnot.

Ja eiku matkaan.

Kohti ekaa mutkaa.

Vielä pystyssä...

Kaikki pääsivät liikkelle.

Vaikka lajissa ajettiin vain yksi lähtö, palkittiin naisten- ja yleisensarjan kilpailut erikseen. Tällä kerralla radan sijaittua kolmelta suunnalta laiturien ympäröimänä oli yleisöllä hyvät paikat hiukan, tai reippaasti rataa korkeammalta, seurata ajoa turvallisesti poissa radalta. Keliolosuhteitten takia ei radalla ollut aiemmilta vuosilta tuttuja mutkia, vaan radan profiili oli lähempänä ovaalia, jossa sitten osa kuskeista suoritti edellisestä kisasta tuttuja piruetteja ihan oma-aloitteisesti.

Team Hornan tyylinäytettä vesimopoilusta.

Vesimopoilu olikin päivän sana.

Yleisöä oli ihan mukavasti laitureilla katsomassa ja kuvailemassa.

Vesi nousi vauhdissa korkealle.

Ajoittain oli yleisölle tarjolla ohitustilanteitakin.

Aiempien vuosien tapaan LeMans-ajossa oli tarkoitus vaihtaa kuskia vaihtoalueella vähintään kerran kisan aikana. Tosin muutamalla joukkueella oli tämä päässyt unohtumaan ja tuomaristo joutui rankan pohdinnan eteen näiden sijoitusten kanssa. Satama-altaan päällä olleet muutama kymmenen ihmistä mopoineen saivat sen verran painetta jääpintaan, että radalle nousi paikoin useampikin senttimetri vettä.

LeMans 24 min kisan palkinnot

Yleinen sarja: 3. Mammanpapat, 2. Eläinten ystävät ja tässäkin lajissa Team Horna otti voiton.

Naistensarja: 3. Elektrik (Talaria sting sähkömopolla), 2. Team Kasari ja 1. Horna Lady.