FSD 59:n aerodynamiikkaan on panostettu.

FSD 59:n aerodynamiikkaan on panostettu.

Konsepti on nimeltään FSD 59, ja kuten oheisista kuvista näkyy, se on erittäin mielenkiintoisen näköinen. Sen on julkistanut Frank Stephenson Design (FSD), entisen Ferrari-designerin nykyinen toimisto. FSD on designannut myös avaruuskapseleita, eVTOL-lentolaitteita, supertietokoneita, kelloja, lastenistuimia ja paljon muuta superautojen lisäksi.

FSD 59 on nähtävillä Geneven autonäyttelyssä tällä viikolla. 

Konseptia suunnitellessaan FSD on lähtenyt siitä, että pyörä voisi sopeutua erilaisiin ajotyyleihin ja -tarpeisiin, kuten sportbikeihin, supersport-cruisereihin ja huippuluokan työmatkapyöriin. Tämän saavuttamiseksi pyörä on adaptoituva: sen ohjaustanko, istuin ja jalkatapit ovat säädettävissä. Lisäksi tuulilasin kulma on säädettävissä.

Pyörän pitäisi oleman kevyt ja vikkelä, olematta liian aggressiivinen, tai uhraamatta mukavuutta ja turvallisuutta. Tavoitteena on ollut tehdä pyörä, joka sopii sekä mutkatiekruisailuun että rataviikonloppuihin.

Erikoinen muotoilu johtuu osittain toiminnallisuuden tavoitteesta, osittain myös tavoitteesta pienentää ilmanvastus minimiin. Kuten arvata saattaa, FSD 59:n voimanlähde on sähkömoottori, ja akusto on kantava osa monokokkirakennetta. Projektin luovassa prosessissa haluttiin kokeilla erilaisia arkkitehtuureja ja teknologioita.

FSD 59 luonnoksia.

FSD 59 luonnoksia.

FSD:n mukaan kyseessä ei ole pelkkä konsepti, vaan realistinen prototyyppi, jolla on sovelluksia reaalimaailmassa. Siinä on potentiaalia valtavan suorituskyvyn tarjoavan tehokkaan sähkömoottorin käyttöön, samalla siinä on puhdas aerodynaaminen design, joka minimoi ilmanvastuksen ja maksimoi nopeuden.

Pyörässä on myös – teknisiä yksityiskohtia ei kerrota – laajennetun todellisuuden head-up-display, eli heijastusnäyttö, eli HUD.

— Tiimimme on tehnyt kovasti töitä taustalla esittääkseen tämän maailmalle, ja olemme hyvin innoissamme saadessamme jakaa sen kanssanne, totesi FSD:n perustaja ja luova johtaja Frank Stephenson.

Kyse ei ilmeisesti ole pelkästä virtuaalimaailmaan jäävästä konseptista, vaan luvassa lienee lisää tietoja asiasta aikanaan. Näemmekö tässä designissa vinkkejä esimerkiksi BMW:n tulevan sähkömoottoripyörän linjoista?

– Odotamme sitä, että saamme kertoa lisää uutisia tästä tulevaisuudessa, Stephenson päättää.

Mies tunnetaan parhaiten ehkä sellaisista luomuksista kuin BMW M 5, Ferrari F430, Maserati MC12 ja McLaren P1.

Lähde: Lulop.

FSD 59, futuristista aggressiivisuutta, mukana pitäisi olla myös mukavuutta.

FSD 59, futuristista aggressiivisuutta, mukana pitäisi olla myös mukavuutta.