Historiallisen ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan Aston Martinin nimeä kantavan moottoripyörämallin design on Aston Martinin ja huipputekniikka taas peräisin Brough Superiorilta. Tässä yhteydessä pitää muistaa, että alkuperäisten Brough Superiorien valmistus loppui jo vuonna 1940, ja elvytettiin vasta tällä vuosituhannella. Pyörien valmistus tapahtuu nykyään Ranskassa.

Nyt Iconic Auctioneers'in myynnissä oleva Aston Martin Brough Superior AMB 001 Pro on tarkoitettu "ainoastaan ratakäyttöön ja vain innokkaimmille luksus-moottoripyörien asiantuntijoille, jotka rakastavat elää vaarallisesti", hehkutetaan Iconic Auctioneers'in tiedotteessa.

– Kyseessä on erittäin keräilykelponen tulevaisuuden klassikko, vakuuttaa Iconic Auctioneers'in Mark Bryan.

Vuosimallin 2023 Aston Martin Brough Superior AMB 001 Pron hinnan arvioidaan nousevan 175 000 - 234 000 euron kieppeille.

Aston Martin Brough Superior AMB 001 Pron moottorin kylkimerkintöjä.

Aston Martin Brough Superior AMB 001 Pron moottorin kylkimerkintöjä.

Hinnalle on syynsä

Tämä on ensimmäinen kerta koskaan, kun legendaarinen brittivalmistaja Aston Martin on laittanut nimensä moottoripyörään. Kyseinen nyt myynnissä oleva moottoripyörä on sarjanumeroltaan kahdeksan 88 valmistettavan AMB 001 Pro-mallin sarjasta. Kahdeksan on kiinalaisten hyvän onnen numero.

Pyörän ovat kehittäneet yhteistyössä täydellisyyteen pyrkien kaksi osaamisestaan tunnettua yritystä. Lopputulos on tarkoitettu ainoastaan ratakäyttöön, ja sitä on saatavissa kaksi eri mallia: jo loppuunmyydyn AMB 001 -mallin huipputeho on 180 hv ja melkein loppuunmyydyn AMB 001 Pron teho on vaikuttavat 225 hevosvoimaa.

Pro-version tehopainosuhde on samaa luokkaa Formula 1 -auton kanssa. Pyörät valmistetaan Broughin tehtaalla Toulousessa Ranskassa, ja niiden valmistus kestää kaksi vuotta tilauksesta luovutukseen. Pyöriä valmistetaan vain 88 kappaletta.

Pyörässä on CNC-työstetty alumiininen runko ja hiilikuituiset katteet. Kaksisylinterinen V-moottori on tilavuudeltaan 997 cm3 ja varustettu Garrettin turboahtimella. Pyörän maalaus on Aston Martinin Verdant Jade -kilpaväritys vahvistettuna Photon Lime -yksityiskohdilla. Pyörä tulee täydellisenä omistajan käsikirjoineen pyörän suojuksineen jne.

Aston Martin Brough Superior AMB 001 Pron teho on 225 hevosvoimaa. Garretin turboahtimella on osuutensa asiaan.

Aston Martin Brough Superior AMB 001 Pron teho on 225 hevosvoimaa. Garretin turboahtimella on osuutensa asiaan.

Pyörä myydään huhtikuun 7. päivä Shuttleworthissa Old Warden Parkissa Bedfordshiressa.

Lisätietoja Iconic Auctioneersin sivuilta

Aiheesta aiemmin:

LAUANTAI 19.11.2022 08:01

Kuvakavalkadi: lähde mukaan EICMA 2022 messuille100 kuvan voimin