Viime vuonna maailmanmestaruuden voitti rovaniemeläinen Aki Pihlaja ja viimeistään silloin nousi Suomi kaikkien huulille Snowcross-piireissä. Pihlajalla on useita hopeamitaleja tällä tasolla, mutta viimein viime vuonna Pihlaja voitti kirkkaimman mitalin Norjan Kirkkoniemessä.

FIM SNX Snowcross MM-sarjassa ajetaan kaudella 2024 kolme osakilpailua. Ensimmäinen osakilpailu ajettiin Turkin Kayserissa ennen Joensuun osakilpailua. Turkissa kisapaikka on korkealla vuoristossa, mikä antaa lisämausteensa kisaamiselle, kun ohuempi ilmanala aiheuttaa säätämistä niin kisakalustolle kuin kuljettajille. MM-sarjan viimeinen kilpailu ja finaali ajetaan Norjan Kirkkoniemessä 19.-20.4.2024!

Linkki MM-pistetilanteeseen ensimmäisen osakilpailun jälkeen löytyy tästä.

Joensuussa ajetaan ensimmäistä kertaa naisten MM-sarjan kilpailu

Ensimmäistä kertaa koskaan Suomen osakilpailussa ajetaan naisten sarjan MM-titteleistä. Viime kaudella suomaisedustusta ei nähty kansainvälisillä areenoilla, mutta nyt kotikisat ja MM-tason tittelit ovat innoittaneet naiskuskimme mukaan taistelemaan kärkipaikoista Snowcrossin MM-sarjassa.

Joensuulainen Saga Forsell on ilmoittautunut kilpailuun mukaan ja nuori snowcross-lupaus johtaa naisten SM-sarjaa. Forsell kaipaa luonnollisesti paikallista kannustusta ja mahdollisuutta lyödä läpi kansainvälisille areenoille. Joensuun osakilpailu on näytön paikka nuorelle urheilijalle.

Saga Forsell johtaa naisten SM-sarjaa. Kuva: Jussi Kirmanen/SM-Snowcross tiedotus.

Saga Forsell johtaa naisten SM-sarjaa. Kuva: Jussi Kirmanen/SM-Snowcross tiedotus.

 

Luvassa koko perheen Snowcross-viikonloppu!

Joensuu tarjoaa hienot puitteet moottoriurheilujuhlalle ja järjestäjä panostaa koko perheen viihtymiseen kisaviikonloppuna. Joensuun ravirata on tiloiltaan ihanteellinen kansainvälisen kilpailun järjestämiseen ja yleisö pääsee tutustumaan kilpailun aikana myös varikolle, jossa tiimit huoltavat niin kilpakaluston kuin huippukuskinsa.

Ohjelmassa on lapsille mahdollisuus kokeilla pieniä moottorikelkkoja ja mönkijöitä ilmaiseksi. Raviradan alueella on muutakin lapsille suunnattua ohjelmaa, joissa lapset ja lapsenmieliset voivat kisatauoilla viettää aikaa.

Yhteistyössä on voimaa

Joensuun kaupunki, Jarisport Oy, Moottoriliitto ja paikalliset moottorikerhot ovat lähteneet hienosti yhteistuumin järjestämään MM-osakilpailua. Suuret kansainväliset arvokilpailut tarvitsevat onnistuakseen koko kentän tuen ja valtavan määrän vapaaehtoisia. Järjestelyt etenevät tiukkaan tahtiin ja aikataulussa, jotta pääsemme nauttimaan upeasta kisasta ja kansainvälisestä kisahuumasta hyvin järjestetyssä kilpailussa ja aivan Joensuun kaupungin sykkeessä.

Sarjan promoottorina toimii InFront Moto Racing ja kilpailun järjestäjänä Jarisport Oy. Osakilpailussa ajetaan MM- ja EM-luokat.

Osakilpailun viralliset kotisivut ovat auki osoitteessa https://mmsnowcrossjoensuu.fi/

Tulosseuranta löytyy reaaliaikaisesti verkosta osoitteessa: https://mmsnowcrossjoensuu.fi/info/tulokset

Pääsyliput ja VIP-paketit myynnissä Ticketmasterilla: https://www.ticketmaster.fi/artist/fim-snowcross-mm-osakilpailu-2024-joensuu-finland-lippuja/1255063