Infront, joka omistaa motocrossin MM-sarjan, MXGP:n oikeudet, kertoi Argentiinan osakilpailun yhteydessä 8. maaliskuuta, että tulossa on erillinen sähkömoottoripyörille tarkoitettu luokka, joka noudattaa MXGP:n kisakalenteria.

Ruotsalais-espanjalainen Stark Future, joka valmistaa tehokkaita sähkömoottorisia motocrosspyöriä (Stark Varg) kertoo vastustavansa voimakkaasti MXGP/Infrontin aikeita erillisen sähköluokan perustamiseksi.

Sen mukaan luokkien erottelu ei ole ratkaisu, koska tavoitteena kuitenkin on teknologisten edistysaskelten ottaminen. Sen sijaan integraatio, eli samassa luokassa ajaminen edistää kehitystyötä.

Mahdollistamalla uusien teknologioiden käytön kilpamoottoripyöräilyn korkeimmissa luokissa Stark uskoo, että kilpaa-ajaminen on koukuttavampaa faneille, ja samalla kiihdyttää teknologisten parannusten käyttöönottoa dynaamisesti koko lajissa.

Stark vetoaa myös siihen, että Trialin MM-sarjassa sähkömoottoripyörät saavat kilpailla samassa sarjassa bensiinimoottoristen kanssa, ja myöskin pystynyt osoittamaan kilpailukykynsä ja ottamaan paikkansa sarjassa.

Stark Futurella on visio rakentaa maailman nopeimmat motocross-pyörät ja työntää laji uusiin sfääreihin sekä samalla osoittaa, että sähköisyys ei ole kompromissi, vaan mahtava haastaja.

Starkin mielestä erillisen luokan perustaminen sähkömoottoripyörille on kompromissi kilpailullisessa mielessä ja riskeeraa kehityksen. Innovatiivisuuden kiihdyttämisen sijaan se pirstaloi mestaruuden ja laimentaa kilpailua.

Starkin mielestä sähköcrossarit pitäisi integroida nykyiseen MXGP-sarjaan, joka edistäisi innovatiivisuutta. Samalla se helpottaisi haasteita, kuten melusaastetta, huoltokustannuksia ja pyörien saatavuutta.

Lähde: Stark Future.