Honda Motor Co julkisti maanantaina toisen neljänneksen osavuosikatsauksensa koskien kuluvan tilivuoden syyskuuhun päättynyttä jaksoa sekä ensimmäisen puolen vuoden tulosta.

Konsernin konsolidoitu liikevoitto oli  toisella neljänneksellä oli 164,4 miljardia jeniä eli 1,2 miljardia euroa. Nousua siinä oli 4,1 prosenttia vuotta aiemmasta vastaavasta jaksosta. Tulosta heikensivät automyynnin lasku Pohjois-Amerikassa ja Japanissa, jotka puolestaan johtuivat talousilmapiirin muutoksista. Tämä siitä huolimatta, että uusien automallien esittely Aasiassa ja kustannusten pienentämiseen tähtäävät toimenpiteet olivat onnistuneet hyvin.

Ensimmäisen vuosipuoliskon liikevoitto oli 362,4 jeniä, jossa on kasvua 1,7 % edellisvuoteen. Euroissa lukema on 2,65 miljardia.

Moottoripyörämyynti kasvaa, muttei ennakoidusti

Honda Motor Co:n moottoripyörämyynnin luvut sisältävät myös ATV:t. Koko Honda-ryhmä möi jaksolla 4,58 miljoonaa tähän ryhmään laskettavaa kulkinetta. Myynnin nousu oli noin 0,45 % edellisvuoteen verrattuna. Koko puolivuotiskaudella myynti oli 8,7 miljoonaa kappaletta.

Honda ei erikseen julkista moottoripyörien taloudellista tulosta, mutta kuluvan tilivuoden ennusteessa se povaa aiempaa ennustettaan alempaa myytyjen kappaleiden määrää. Aiemmin ennuste vuodelle 2015 oli 18,08 miljoonaa kappaletta, nyt 17, 95 miljoonaa kappaletta. Määrä on silti 0,93 miljoonaa kappaletta suurempi kuin fiskaalisena vuonna 2014 toteutunut 17,02 miljoonaa.