Bienville Legacy on JT Nesbittin suunnittelema, ja näyttää hyvin futuristiselta. Ulkonäkö tuo mieleen japanilaista mangaa ja animea sekä kaikenlaisia futuristisia ajatuksia aina Transformerehin asti. Perustaltaan se kuitenkin joka tapauksessa on moottoripyörä, ja esiteltiin luonnoksina suurelle yleisölle muutama vuosi sitten. Nyt luonnokset ovat heränneet eloon ja pyöriä on rakennettu kolme kappaletta.

Bienville on täynnä mielenkiintoisia uniikkeja yksityiskohtia.

Bienvillen moottorina on Motuksen 185 hevosvoiman V4. Lisäksi saatavilla on yli 300 hevosvoimaa tuottava remmiahdettu versio. JT Nesbitt halusi rakentaa pyörän ilman kompromissejä, ja vaikuttaa siltä, että näin hän todella tekikin. Mies on suunnittelija ja rakentelija, jolla on runsaasti omia ideoita, ja usein hän kulkee töissään yleisiä suuntauksia vastavirtaan. Mutta ainakaan tämä hänen pyöränsä ei ole tylsä.

Satula ja punainen hiilikuitujousi.

Siinä missä Nesbitt isännöi Bienville Studios -nimistä suunnittelualan yritystä New Orleansissa, pyörät on rakentanut American Design and Master-Craft Initiative, ADMCi. Pyörän suunnittelu on yritysten julkistaman yhteisen tiedotteen mukaan aloitettu jo kahdeksan vuotta sitten, ja valmistaminen kaksi vuotta sitten. 

Etupää on mielenkiintoisen näköinen.

Tiedotteessa todetaan, että "yhteistyön tuloksena on ollut kokonaan uusi kulkuneuvo, jossa on keksitty alusta loppuun uudestaan tapa, miten moottoripyörä toimii".

Etupäähän verrattuna takaosa on lähes tavanomainen.

Jousituksen ja ohjauksen yhdistäminen - kuten kuvista näkyy, perinteiset etuteleskoppit puuttuvat - on jo patentoitu, ja patentteja haetaan myös asennustyölle ja geometrialle.

JT Nesbitt yhdessä ADMCi:n Jim Jacoby kanssa.

Lisätietoja valmistajan kotisivuilta.

Ei tavanomaisin mittaristo.

¨