Moataz Nasrin arvion mukaan taideteos "Vacanze Romane" oli noin 150 000 euron arvoinen. Se koostui kahdeksasta Vespa-skootterista, jotka oli kytketty ketjuin toisiinsa. Se oli tarkoitus esitellä yleisölle osana International Contemporary Art Fair -näyttelyä, joka avattiin viime keskiviikkona Pariisissa.

Työ oli varastettu teolliselta joutomaalta, johon se oli ollut parkkeerattuna. Neljä pyöristä on löydetty, mutta muut neljä ovat yhä karkuteillä.

Taideteosta sponsoroi Piaggion Säätiö ja se toteutettiin yhteistyössä taiteilijan ja skootterivalmistaja Piaggion teknisen osaston kanssa.

Moataz Nasr on syntynyt 1961 Aleksandriassa Egyptissä. Hän työskentelee Kairossa. Hänen työssään on syviä vaikutteita hänen kotimaastaan.

Teos on saanut nimensä vuonna 1953 ilmestyneestä elokuvasta Roman Holiday, Loma Roomassa. Elokuva kuvaa aikaa, kun taloudellinen nousu viimein on alkanut sodanjälkeisessä Italiassa, ja Vespasta on tullut elokuvan ansiosta nuoruuden ja huolettomuuden symboli.

Elokuvan ohjasi William Wyler, ja siinä oli mukana raskaan sarjan Hollywood-näyttelijöitä. Pääosissa olivat Gregory Peck ja Audrey Hepburn, joista viimemainittu sai roolityöstään Oscarin. Elokuva on valittu maailman neljänneksi romanttisimmaksi elokuvaksi heti Casablancan, Tuulen viemän ja West Side Storyn jälkeen. Se oli ehdolla aikanaan peräti 10 Oscarin saajaksi, ja kuittasi niitä kaikkiaan kolme.

Moataz Nasr kytkee "ampiaiset" eli Vespat toisiinsa. Niinpä ne eivät voi liikkua, jolleivät tee sitä samanaikaisesti. Työn tarkoituksena on osoittaa, miten yhtenäisyys ja kollektiivisen toiminnan koherenssi riippuvat yksilön vastuudellisuudesta