Tarform valmistaa kahta moottoripyörämallia, lippulaivamalli Lunaa ja tuotantomalli Veraa. Lunaa valmistetaan tilauksesta, ja toimitusaika on noin kuusi kuukautta.

Tarform Luna.

Tarform Luna.

Verasta taas on tulossa yrityksen varsinainen tuotantomalli, jonka tekniset tiedot ovat aika lailla samansuuntaiset, mutta hintalappu on maltillisempi.

Hiljattain julkistetun Veran design noudattaa samantyyppistä linjausta Lunan kanssa, mutta sen ulkonäkö on futuristisempi. Se on kevyempi kuin mallisisarensa, mutta ajomatkan latauksella pitäisi olla samanmittainen, noin 160 kilometriä. Sen hinta on kuitenkin vain puolet Lunan hinnasta. Sen varaan yritys ilmeisesti laskee mahdollista tulevaa maailmanvalloitustaan.

Luna painaa 200 kg, ja sen hinta Yhdysvalloissa on 28 000 dollaria ja siitä ylöspäin varustelusta riippuen. Sen ilmajäähdytteisen sähkömoottorin teho on 55 kW / 75 hv ja maksimivääntö 160 Nm. Kiihtyvyys nollasta 96 km/h on 3,8 sekuntia ja huippunopeus 193 km/h. Litiumioniakkupaketin koko on 11,2 kWh ja voima takapyörään välitetään hihnavedon avulla. Lataus 0-100% kestää 2 tuntia Level 2 akkulaturin avulla. Luna on saatavilla kahtena versiona, Racerina ja Scramblerina, molemmat nakumalleja.

Tarform Luna.

Tarform Luna.

Mikä on mielenkiintoisinta on, että yritys on lisännyt sähkömoottoripyöriinsä äänen, jota se kuvailee "moottorin sähkömagneettisten aaltojen vahvistamiseksi" luodakseen jotain ennenkuulumatonta sähköajoneuvojen luokassa.

Vera puolestaan painaa 163 kg, ja sen teho on 35 kW (55 kW huipputeho). Maksimivääntö on sama kuin Lunassa, 160 Nm, jonka avulla se selättää 0-96 kmh välin nopeammin kuin Luna, 3,5 sekunnissa. Veran huippunopeus on 137 kmh ja 8 kilowattitunnin kokoisen akun pitäisi tarjota sama 160 kilometrin ajomatka latauksella. Veran hinnat alkavat 16 000 dollarista. Veran istumakorkeus on vain 790 mm.

Erikoisuutena 3,4 tuuman Retinanäyttö, jossa on 4G-yhteys. Päivitykset Tarformeihin tapahtuvat langattomasti. Niissä on myös regeneroiva moottorijarrutus, Brembon jarrut ja avaimeton sytytys.

Tarform Vera.

Tarform Vera.

Tilauskirja on juuri avattu, joten Veran voisi Yhdysvalloissa saada jossain vaiheessa vuoden 2025 puolella. 

Lunasta tuli tarjolle myös "Founder Edition". Kuuden vuoden kehitystyön jälkeen sitä valmistettiin 54 pyörän sarja. Pyörän ulkonäöstä kertoo jotain se, että Luna on ollut näytillä sekä Petersenin museossa, Barber Collectionissa että Modernin taiteen museossa. Hintako? FE:mallin hinta alkaa 54 000 dollarista. Ei kiirettä. Rajoitetun erän malli on loppuunmyyty.

Vaikka oheiset kuvat näyttävät 3D-versioilta, pyörät ovat todellisuutta. Ainakin Lewis Hamilton ja Jeff Goldblum ovat päässeet kokeilemaan ja olleet innoissaan asiasta.

Oheiselta videolta kuulet Tarformin pyörien erikoisen äänen. Voit katsoa videon myös täällä.

Tarformin sivuille pääset puolestaan tästä.