Ducati ja Shell uusivat  teknisen kumppanuutensa vielä kolmeksi vuodeksi, ja jatkavat yhteistyötä suuritehoisille moottoreille sopivien voiteluaineiden kehittämisessä.

Shell vahvistaa samalla asemaansa Ducatin kumppanina moottoriöljyn toimittamisessa Italian ja Thaimaan tehtaille sekä moottorivoiteluaineiden toimittamiseen Ducatin jälleenmyyjäverkostolle Italiassa, Ranskassa, Saksassa, Englannissa, Benelux-maissa, Espanjassa, Portugalissa, Yhdysvalloissa, Kanadassa, Japanissa ja Australiassa.

Shellin Ducatille kehittämä Ducati Corse Performance Oil Powered by Shell Advance -moottoriöljy on kehitetty kilpa-ajopuolelta parantamaan Ducatin superbikejen suorituskykyä, ja se mahdollistaa jopa 3,5 hevosvoiman lisäyksen maksimiteholla.

Osana kumppanuussopimusta Shell toimittaa Ducatin jälleenmyyjäverkostolle sekä Shell Advance Ducati- että Ducati Corse Performance Oil powered by Shell Advance -moottoriöljyjä.

Jälkimmäinen on malliesimerkki yhteistyön onnistumisesta. Se lanseerattiin 2023 ja on saanut syntynsä siitä kokemuksesta, mitä on saatu kilpailumaailmasta. Ducati Corse Performance Oil Powered by Shell Advance -öljyä voidaan käyttää Panigale V4, Streetfighter V4 ja Multistrada RS -mallien Desmosedici Stradale ja Desmosedici Stradale R moottoreissa. Voiteluainetta voidaan käyttää niissä heti ensimmäisestä öljynvaihdosta lähtien ja se antaa 3,5 hevosvoiman lisätehon täydellä teholla.

Ducati uskoo kisamaailmasta saadun tiedon ja teknologioiden siirtoon tuotantopyöriin. Kumppanuus Shellin kanssa kumpuaa tästä lähestymistavasta.

Ducati ja Shell aloittivat yhteistyönsä 1999 Ducatin kisaorganisaation kautta Superbiken MM-sarjassa, neljä vuotta myöhemmin yhteistyö laajeni MotoGP:n MM-sarjaan.

Aiheesta aiemmin:

PERJANTAI 20.10.2023 08:15

Uusi Ducati Multistrada V4 RS: Superbike touring-pyörän nahoissa