Viime kaudella parhaimmillaan kahdesti E1-luokan MM-osakilpailuissa kuudenneksi ajanut Haljala oli nyt uuden kauden avauksessa lauantain osakilpailussa kymmenes ja sunnuntaina yhdeksäs. Kivikovassa luokassa kilpaileva, italialaisen EnTrophy Enduro Racing -tiimin kuljettaja jäi kärjelle lauantaina reilut kuusi minuuttia ja sunnuntaina hieman yli viisi minuuttia. Lauantain voittaja, espanjalainen Josep Garcia käytti maastokokeilla sekä lauantain tuloksissa huomioidulla, perjantain supertestillä yhteensä aikaa noin 56 minuuttia. Sunnuntaina ykköstilan vienyt britti Steve Holcombe viihtyi maastokokeilla reilut 53 minuuttia.

- Odotin lauantain kilpailulta paljon, mutta se ei mennyt yhtään niin kuin olin suunnitellut. Ajamiseni oli jotenkin tosi lukossa ja oli koko aamun vänkäämistä. Päivää kohden sain rentoutettua ajoani ja tuntui paikoitellen ihan kivalta, mutta kello ei tykännyt missään vaiheessa. Huono päivä, Beta-kuljettaja Haljala harmitteli viikonlopun päätteeksi.

- Sunnuntaille nollasin lauantain ja katsoin reitiltä paikat, missä parantaa ajoani. Omasta mielestäni sainkin parannettua ja tulin sen, minkä pääsin. Kello ei vain tykännyt nytkään, vaikka olikin pieni parannus lauantaista, ei isoa. Extremetesti sujui ajollisesti paljon paremmin, mutta kaikilla kolmella kierroksella jäin kiinni johonkin paikkaan, koska tein virheen ajolinjan valinnassa. Siellä meni aina 20-30 sekuntia ylimääräistä, mikä on paljon päiväaikaan lisää. Kaikkeni yritin, muttei riittänyt eikä ajamiseni tyydytä.

MM-sarja pysyy Portugalissa, mutta tämän viikon kilpailupaikasta Fafesta siirrytään ensi viikon lopuksi kolmannen ja neljännen osakilpailun pariin Valpacosiin.

- Paljon parempaan koen pystyväni ja pitäisi pystyä. Pyöräni ja tiimini toimivat hyvin. Tästä on otettava hyvät ja huonot asiat, ja nollattava ne ennen ensi viikonloppua.

- Positiivista oli palata MM-sarjaan ja vaikkei aurinko tuloksellisessa synkkyydessä nyt vilahtanut, pysyi mieleni kirkkaana päivien aikana. Harmitti kyllä, mutten lannistunut.

Fafessa kilpailleista muista suomalaisista Roni Kytönen oli E1-luokassa lauantaina kahdeksas, muttei pystynyt vatsataudin takia ajamaan sunnuntaina. Samuli Puhakainen ajoi junioreiden J2-luokassa kumpanakin päivänä kuudenneksi. Tiitus Enjala oli Youth-luokassa lauantaina 12:s, mutta keskeytti sunnuntaina.

Tulokset

MM-enduro, 1-2/14-osakilpailu, Fafe, Portugali, lauantai-sunnuntai 6.-7.4.2024

E1-luokka, lauantai 6.4.2024:
1. Josep Garcia, ESP, KTM, 56:17.60
2. Steve Holcombe, GBR, Honda, +33.27
3. Zachary Pichon, FRA, Sherco, +1:49.97
...8. Roni Kytönen, FIN, Yamaha, +4:02.53
...10. Hermanni Haljala, FIN, Beta, +6:18.56

E1-luokka, sunnuntai 7.4.2024:
1. Steve Holcombe, GBR, Honda, 53:32.40
2. Josep Garcia, ESP, KTM, +4.39
3. Jamie McCanney, GBR, Husqvarna, +1:20.28
...9. Hermanni Haljala, FIN, Beta, +5:11.48
DNS. Roni Kytönen, FIN, Yamaha

E1-luokka, MM-pistetilanne:
1. Steve Holcombe, GBR, Honda, 37p.
2. Josep Garcia, ESP, KTM, 37p.
3. Jamie McCanney, GBR, Husqvarna, 28p.
...9. Hermanni Haljala, FIN, Beta, 13p.
...12. Roni Kytönen, FIN, Yamaha, 8p.

Kaikki tulokset ja sarjataulukot löydät täältä

Hermanni Haljalan tekemisiä voit seurata seuraavissa osoitteissa: hermannihaljala.com, www.facebook.com/Haljala ja www.instagram.com/hermanni_haljala