Conventryssä Englannissa toimiva Arc Motorcycles on hakeutunut selvitystilaan, kertoo MCN. Arc on valmistanut äärimmäisen kalliita ja teknisesti edityksellisiä sähkömoottoripyöriä, mutta nyt sen taru näyttää loppuvan.

Arcin tuote on ollut Vector-niminen napaohjauksella varustettu sähkömoottoripyörämalli, jonka lähtöhinta on ollut 114 000 euroa. Ilmeisesti näin kalliilla laitteilla ei ole ollut riittävästi kysyntää, että toiminnasta olisi muodostunut kannattavaa.

Arc perustettiin vuonna 2020 ja se ehti toimittaa kaikkiaan 11 moottoripyörää asiakkailleen ennen konkurssiin hakeutumistaan. Pyörien ostajiin kuului yhtä lailla kuuma Hollywood-nimi Ryan Reynolds kuin Lähi-Idän kuninkaallisia.

Yrityksen perustajan ja pääjohtajan Mark Trumanin mukaan asiat olivat sujuneet hyvin, mutta jakeluongelmat Yhdysvalloissa olivat iskeneet yrityksen liikevaihtoon tavalla, joka oli pakottanut etsimään investointeja.

Truman etsii parhaillaan yhteistyökumppaneita saadakseen palautettua Arcin konkurssihallinnon alta toimintaan.

Arcin taru alkoi itse asiassa jo vuonna 2017 Arc Vehicle Ltd:nä, mutta yritys ajautui konkurssiin syyskuussa 2019, jolloin Truman osti yrityksen pitääkseen hankkeen elossa.

Arc Vehicle ei ollut mikä tahansa yritys, vaan se sijaitsee Coventryssä, brittiläisen autoteollisuuden Mekassa. Arc on Jaguar Land Roverin Whitespacen, eli villien ideoiden osaston entisen johtajan Mark Trumanin aikaansaannosta. Whitespace-osasto tutkii "hulluja ideoita, joilla on kaupallisia mahdolllisuuksia".

Arci Vectorissa toteutettiin visioita, joita koskaan aiemmin ei ole näin laajassa mittakaavassa tungettu samaan pyörään alkaen pyörään integroidusta kypärästä ja päätyen haptista palautetta antavaan nahkatakkiin. Myös eksoottisten valmistusmateriaalien ja teknologioiden summa oli merkittävä aina napaohjauksesta hiilikuituvanteisiin. Sähkömoottoria unohtamatta.

Aiheesta aiemmin:

TIISTAI 29.8.2023 14:12

Näitä signeerattuja eksoottisia superbikejä valmistetaan vain kaksi kappaletta

TORSTAI 6.6.2019 08:02

Arc Vector: sähkömoottoripyörien vallankumous tulee 2020 - ja erittäin mielenkiintoisena

LAUANTAI 10.11.2018 09:12

Arc Vector, sähkömoottoripyörä joka muuttaa maailmaa; kypärän, ajoasun ja pyörän kokonaisuus

TORSTAI 11.10.2018 07:57

Vector: luvassa on moottoripyörä joka mullistaa koko moottoripyöräilyn ainaiseksi