Pakko tunnustaa, että kuulun Mission: Impossible -elokuvasarjan faneihin, enkä vähiten juuri elokuvasarjan huikeiden prätkä- ja muiden stunttien vuoksi. Tom Cruise tekee stunttinsa itse, mutta kaikki näyttelijät eivät ole yhtä hurjia kuin varsinaiset stunt-näyttelijät, joten heitä varten tarvitaan erilaisia teknisiä ratkaisuja.

Cruise on peloton, ja innokas tekemään stunttinsa, minkä vuoksi näemme häntä monessa sarjan leffassa tekemässä itse oikeasti kuolemaa uhmaavia stuntteja, kuten näet "Aiheesta aiemmin"-listauksenkin perusteella tämän jutun loppupuolella. Elokuva, josta tässä jutussa puhumme, on vuoden 2015 Mission: Impossible – Rogue Nation. Siinä on kuuluisa prätkätakaa-ajokohtaus, jonka löydät tämän jutun takaa: Tulevassa Tom Cruise-leffassa hurja mp-takaa-ajo

Mutta miten saada sitten vastanäyttelijä Rebecca Fergusonin karkumatka BMW S 1000 RR:llä näyttämään yhtä vakuuttavalta kuin Cruisen takaa-ajosuoritus? 

Jakso, jossa Fergusonin hahmo ajaa Cruisea pakoon valtavalla vauhdilla pitkin mutkaisia kanjoniteitä, sujui ilmeisesti Cruiselta intohimoisena ja taitavana motoristina hyvin kuvaustilanteissa, mutta Fergusonin tapauksessa tarvittiin "Biscuit rigiä", erikoisvalmisteista kuorma-autoa, jonka perään on kiinnitetty tangolla etupyörätön prätkä. Katso oheinen kuva, ja kannattaa myös katsoa Instagram-video jutun lopusta, että ymmärtää, miten hurjasta hommasta siltikin on kyse.

Kuvaus tehtiin JEM FX:n valmistaman biscuit rigin avulla, ja yrityksen edustaja Elia Popov kertoo Instagram-postauksessaan, että "Tänään katsomme taaksepäin, joitakin #jemfxbuilt moottoripyörärigejä, joita olemme luoneet ja tämä täytyy olla niistä hulluuden huippu! 150 km/h Atlas-vuorilla..."

Mission: Impossible - Rogue Nation -elokuvan kuulussa prätkätakaa-ajossa käytetty rigi. Elokuvassa Sarah Ferguson ajaa Bemarilla ja kallistelee uskottavan näköisesti Cruisea pakoon.

Mission: Impossible - Rogue Nation -elokuvan kuulussa prätkätakaa-ajossa käytetty rigi. Elokuvassa Sarah Ferguson ajaa Bemarilla ja kallistelee uskottavan näköisesti Cruisea pakoon.

Lopullisessa elokuvassa Ferguson kallistelee takaa-ajossa uskottavan näköisesti Bemariaan ja pystyi ajamaan niin, ettei Cruise saanut häntä kiinni – nyt tiedämme, miten se oli mahdollista. Ei se silti elokuvamaailman hienoa taikaa vie.

Lähteet Rideapart ja Instagram

Aiheesta aiemmin:

LAUANTAI 24.2.2024 08:01

Suomalaisen stunt-näyttelijä Ansko Pitkäsen huikea tie aupairista Barbie- ja Mission Impossible -elokuviin

TIISTAI 23.5.2023 13:42

Kanssanäyttelijä paljasti Tom Cruisen pelon määrän hurjassa prätkähypyssä vuorelta suoraan tyhjyyteen

SUNNUNTAI 19.3.2023 11:34

Miksi Tom Cruise ei koskaan käytä leffoissaan kypärää prätkällä ajaessaan – yllättävä syy

TIISTAI 24.5.2022 07:26

Päivän video: Tom Cruisen mieletön prätkästuntti Mission Impossible 7:n trailerissa

PERJANTAI 27.8.2021 08:15

Mission Impossible 7 ulos vasta toukokuussa 2022: odottaminen kannattaa silti, luvassa elokuvahistorian komein stuntti

TORSTAI 27.8.2020 11:20

Mission: Impossible 7 – Tom Cruise tekemässä leffaan jäätäviä mp-stuntteja

LAUANTAI 15.8.2020 08:00

Mission Impossible 7. viivästyy taas – kallis moottoripyörästuntti päättyi räjähdykseen

TIISTAI 20.2.2018 12:21

Kaikki, mitä Tom Cruise on murskannut Mission: Impossible -elokuvissaan sekä ikävä onnettomuus uusimman elokuvan stunttikohtauksessa

MAANANTAI 23.3.2015 16:57

Tulevassa Tom Cruise-leffassa hurja mp-takaa-ajo 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Elia Popov (@jemfxpopov)