Erno Kostamo avasi kilpailukautensa viime viikonlopun North West 200 -kisalla Pohjois-Irlannissa. Kolmionmallisen, 14,4 kilometrin katuradan varteen kerääntyy kisaviikonlopun aikana noin 150 000 katsojaa, joten kyseessä on melkoinen kansanjuhla.

Tähän kauteen Kostamo lähti upouudella BMW M1000RR -kilpurilla, ja testien perusteella odotukset olivat kovat.

– Meni ihan tavoitteiden mukkaan. Stock-luokassa ajoin sijoitukset 5 ja 6, eli parhaat mitä oon North Westissä ikinä ajanut. Lisäksi Superbikessä ajettiin kolme kisaa, ja tuloksina oli sijat 6, 10 ja 11. Kierrosaika parani viime vuodesta 7,2 sekuntia, vaikken nostanut yhtään riskitasoa, vaan pikemminkin nautin enemmän ajamisesta.

Lisäksi Kostamo palkittiin tapahtuman päätteeksi parhaana ”overseas”-kuljettajana, eli parhaana Irlannin / Mansaaren / Britannian ulkopuolelta tulleena kuljettajana.

Erno Kostamon uutta BMW-kalustoa.

– Tyytyväinen pittää olla. Voi ruveta itekin jo sanomaan, että ollaan siellä Top5 ja Top10 -sakissa maailmalla, sillä tuolta ei tällä kertaa puuttunut kuin yksi maailman huippukuljettaja loukkaantumisen takia.

Kostamon uuden BMW M1000RR:n moottori on vielä Stock-vireinen, joten hän ajoi viimeistä kilpailulähtöä lukuunottamatta sekä Stock- että Superbike-luokan kisat sillä.

– On hirvee ero siihen vanhaan pyörään. Erityisesti vetopito on parempi, tää ampuu mutkista ihan eri tavalla. Stockeissa oltiin huippunopeuksissakin ihan käressä, eli oli noppein pyörä siellä. Superbikessäkin mäni hyvin, mutta ihan karvan verran on vielä eroa kaverien pyöriin, ennen kuin saadaan oikein se Superbike-moottori käyttöön.

Kun Kostamon paras viimevuotinen kierrosaika NW:ssä oli 4.34,1, niin tänä vuonna jo ensimmäisessä harjoitussessiossa lyötiin pöytään 4.31,8. Koko viikonlopun paras kierrosaika oli 4.26,9, eli parannusta viime vuoteen tuli 7,2 sekuntia.

– Jos ne kierrosajat pannaan päällekkäin, niin kun tänä vuonna tuli maaliviivalle, niin viime vuotisella ajalla olin 380 metriä perässä. Enkä nostanut yhtään riskitasoa, vaan päinvastoin joka kerta menin hymyssäsuin radalle ja tulin hymyssäsuin sieltä pois. Ekaa kertoo voi sanoa että nautin ajamisesta.

Erno Kostamon uutta BMW-kalustoa.

– Omasta mielestä suorituksen arvoa nostaa vielä se, että talvikausi kunnon ja oheisvalmistaumisen kannalta ei tasan tarkkaan mikkään optimi ollut, kun on toivuttu suuresta polvioperaatiosta. Ja nyt tuolla kisoissa tuli vielä kuume ja flunssa, että söin Buranoo ja vedin sumupullollisen Nasolinia että pystyin ajamaan. Nelossija ois terveenä ollut ihan otettavissa.

Kokonaisuutena Kostamo kuitenkin hymyilee North West 200:n jälkeen tyytyväisyyttään.

– Kokonaisarvosana on tosi hyvä, ehkä kasipuol. Se kymppi tarkottas voittoa tai podiumia, mutta oon tosi tyytyväinen näihin tuloksiin ja siihen miltä ajaminen tuntu.