Myrskyisä sää piti Bonnevillen suolatasangot liian märkinä ja esti American Motorcyclist's Associationsia (AMA) järjestämästä siellä nopeusennätysviikkoa 2022 ja 2023, mutta tänä vuonna asiat ovat toisin, ja moottoripyörien nopeusennätyksiä rikotaan 24-29. elokuuta.

Kahden vuoden mittaisesta hibernaatiosta huolimatta innostus on AMA:n mukaan kova, kun tapahtuma tekee paluun. Viralliselta nimeltään tapahtuma on "AMA Land Speed Grand Championship". Tapahtuma juhlii elokuussa 20. vuottaan. Kyseessä on nopeusennätysten tekeminen suoralla radalla, joten epäilemättä puhutaan maailman nopeimmasta moottoripyörillä kilpailemisen muodosta.

– Mikään tapahtuma ei ole samanlainen kuin AMA:n Bonnevillen kisaviikko, ja valitettavasti olemme jääneet paitsi tästä erinomaisesta tapahtumasta viimeisen kahden vuoden aikana, AMA:n ratakilpailuista vastaava johtaja Ken Saillant totesi.

– Toivomme, että luontoäiti tekee yhteistyötä kanssamme tänä vuonna, ja voimme juhlistaa tapahtuman 20-vuotisjuhlaa vauhdikkailla ennätyksillä.

Bonnevillen suolatasanko sijaitsee lähellä Wendoveria Utahissa. Ikonisen tapahtumapaikan lisäksi Fédération Internationale de Motocyclism (FIM) on virallisesti tunnustanut tapahtuman, mikä antaa kilpailijoille mahdollisuuden tehdä sekä AMA:n kansallisia ennätyksiä että FIM:in nopeusennätyksiä laitteilla, jotka vaihtelevat 50 cm3 minimoottoripyöristä 3 000 cm3 streamlinereihin.

Tapahtumaluokat määräytyvät moottorin iskutilavuuden, modifikaatiotasojen ja virtaviivaistuksen eri asteiden mukaan, ja kilpailijat vaihtelevat viikonloppuharrastajista ammattikilpajoukkueisiin.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy Bonneville Motorcycle Speed ​​Trails -sivustolta täältä

Lähde: AMA.

AMA pähkinänkuoressa:

  • Vuonna 1924 perustettu AMA on voittoa tavoittelematon jäsenyhdistys, jonka tehtävänä on edistää moottoripyöräilyn elämäntapaa ja suojella moottoripyöräilyn tulevaisuutta. Maailman suurimpana moottoripyöräilyn oikeuksia ja tapahtumia säätelevänä organisaationa AMA ajaa ajajien etuja kaikilla hallinnon tasoilla ja määrää tuhansia kilpailu- ja virkistystapahtumia vuosittain. AMA julkaisee American Motorcyclist -lehteä. American Motorcyclist on myös Pohjois-Amerikan suurin levikkilehti. Ohion Pickeringtonissa sijaitsevan AMA Motorcycle Hall of Famen kautta AMA kunnioittaa moottoripyöräilyn sankareita ja perintöä. Lisätietoja AMA:sta löytyy osoitteesta AmericanMotorcyclist.com.

 

Aiheesta aiemmin:

KESKIVIIKKO 23.8.2023 09:59

Bonnevillen suolatasangon nopeusennätystapahtuma on jälleen peruttu – tuskaisan tutun syyn vuoksi

MAANANTAI 15.8.2022 10:19

Bonnevillen suolatasangon nopeusennätysajot peruttiin tulvimisen vuoksi

LAUANTAI 18.4.2020 10:01

Bonnevillen suolatasangolla kisataan taas syksyllä – ilmoittautumiset alkavat toukokuussa

PERJANTAI 6.9.2019 07:53

Bonnevillen suolatasangolla kovaa menoa: 10 uutta maailmanennätystä ja 50 kansallista ennätystä

PERJANTAI 29.3.2019 09:46

Bonnevillen suolatasangon pelastamiseksi aloitetaan massiivinen operaatio

SUNNUNTAI 14.9.2014 10:07

Sää petti Bonnevillen suolatasangoilla, ennätysyritys siirtyi lokakuulle