Hankkeen ydin on Ride to Live -sivustossa, joka sisältää muun muassa testiohjelman, eräänlaisen pelin, jonka avulla voit testata kykyjäsi moottoripyörän kuljettajana sekä kaupungissa että tien päällä ajettaessa. Voit kokeilla, pystytkö havainnoimaan ja toimimaan oikein liikenteessä ja huomioimaan potentiaaliset turvariskit sekä reagoimaan niihin. Ohjelman näkökulma on koulutuksellinen.

Hieman erikoiseksi testiohjelmiston tekee se, että liikenne Australiassa on vasemmanpuoleinen. Toisaalta sillä on hyvä harjoitella, jos on lähdössä toiselle puolen tätä kotoista palloamme ajamaan.

Ajotaitoa mittaavan ja kouluttavan ohjelmiston käyttöliittymä.

Hyvät päätökset pitävät hengissä

Alunperin hanke on saanut alkunsa siitä yksinkertaisesta havainnosta, että 2700 moottoripyöräilijää loukkaantuu tai kuolee joka vuosi New South Walesissa. Kampanjan lähtökohta on vahvistaa motoristeissa sitä toimintamallia, millä nämä parhaiten pysyvät tien päällä hengissä: hyvien päätösten tekemistä. 

Ride to Live antaa kuljettajille käytännöllistä tietoa niistä riskeistä, joita tämä kohtaa tiellä, ja siitä, miten käsitellä niitä. Parasta asiassa on, että käytännön työn ovat tehneet alueen eri moottoripyöräilyorganisaatiot, joten kynänjälki on kaukana byrokraattien kapeasta katsannosta. Yksi sloganeista onkin "hyvä motoristi pystyy ennakoimaan vaaranpaikat edessään".

Ride to Live -video. Esimerkki siitä, miten videolla esitetään saman kuljettajan tekemänä erilaisia ajamisen päätöksiä, joista osa on turvallisia, osa ei.

Kampanja puhuttelee motoristein lisäksi myös autoilijoita, varsinkin tv-mainosten avulla. Eirtyisesti huomiota on kiinnitetty siihen, että autoilijat muistaisivat katsoa ja seurata moottoripyöräilijöitä, etsisivät näitä katseellaan liikenteessä ja muistaisivat myös tarkistaa kuolleet kulmat. Tavoitteena tässäkin auttaa motoristeja ajamaan elääkseen.

Sivustolla on lisäksi reittisuunnittelukartasto New South Walesin ajomatkojen suunnitteluun sekä valmiita mielenkiintoisia reittejä matkakohteineen ja nähtävyyksineen.

Oikeat päätökset auttavat pysymään hengissä ja ajamaan pitkään, pitkään.

Ride To Live -kampanja on tehnyt ison määrän laadukkaita Youtube-videoita ajokoulutusta varten. Niistä saa esimakua allaolevista videoista. Kannattaa katsoa koko setti tai siirtyä suoraan Youtubeen, jossa näitä on tarjolla enemmänkin opettamassa ja muistuttamassa tekemään hyviä päätöksiä. Mikäs sen parempaa kuin Ride to Live.