Moottoripyörien teknisen katsastuksen mielekkyydestä on taitettu paljon peistä. Suomen Motoristit ry:n selvitysten mukaan tarvetta katsastukselle ei ole, tai se voitaisiin hoitaa vaikka vuosihuollon yhteydessä. Tekninen katsastus ei estä liikenneonnettomuuksia merkittävässä määrin moottoripyörien osalta. Aiheesta perusteellisemmin tässä jutussa: Moottoripyörien pakollinen katsastus tulossa – "Vaikuttaa pelkältä rahastukselta"

Lypsylehmiä Ranskassakin

Ranskan Ärtyisät Motoritit (FFMC) ovat organisoineet 3. kesäkuuta alkaen Lypsylehmien Tour de Francea vastalauseena moottoripyörien teknistä katsastusta vastaan. Perusteena on nimenomaan juuri se, että katsastus ei paranna tieturvallisuutta tai vaikuta päästöjen määrään Ranskassa. Sen sijaan se nähdään yksityisen katsastusalan sektorin rahastuksena.

Tour de France -viestikiertueella maitotonkka symboloi niitä veroja ja lisämaksuja sekä kustannuksia, joita ladotaan kaksipyöräisten motorisoitujen ajoneuvojen kuljettajille. Motoristeista on tullut lypsylehmiä.

FFMC:n katsastuksenvastaisen kiertueen kartta ja aikataulu. Kuva: FFMC.

FFMC:n katsastuksenvastaisen kiertueen kartta ja aikataulu. Kuva: FFMC.

Kiertue saapuu Pariisiin lauantaina 29. kesäkuuta miltei kuukauden mittaisen kiertueen jälkeen julistamaan teknisen katsastuksen turhuutta, joka peittää motoristien todelliset ongelmat: teiden surkean kunnon, riittämättömän koulutuksen ja todellisten onnettomuuksia estävien toimenpiteiden toteuttamisen.

Kiertueen video kertoo motoristien lypsylehmätunnelmista ympäri Ranskan. Voit katsoa videon myös täällä.

 

Aiheesta aiemmin:

TIISTAI 7.5.2024 09:02

Moottoripyörien pakollinen katsastus tulossa – "Vaikuttaa pelkältä rahastukselta"

LAUANTAI 21.5.2022 08:19

Ranska taipumassa moottoripyörien katsastukseen – "ei mitään hyötyä"