Tramigo Moton Kickstarter-hanke alkoi 30.10. ja rahoituskierros päättyy 14.12. Yrityksen tavoitteena on saada kokoon 50 000 dollarin, 39 500 euron rahoitussumma. Tätä kirjoitettaessa rahoittajia oli löytynyt 17, ja tavoitteesta oli saavutettu 2631 dollaria.

Kickstarter-hankkeet toimivat kaikki tai ei mitään - periaatteella, joten mikäli rahoitus jää vajaaksi, hanke ainakin rahoituksen osalta kariutuu.

Tramigon idea on mielenkiintoinen: kiinteästi asennettava laite sijoitetaan itse moottoripyörään, ja sitä ohjataan älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella.

Tramigo Moton toiminnot.

Tramigo Moto tuo moottoripyörien maailmaan mahdollisuuden paikantaa moottoripyörä, pitää se turvassa ja jakaa moottoripyörän matka- ja sijaintitietoja ystävien kanssa. Tramigo Moto käyttää GPS – teknologiaa moottoripyörän paikantamiseen ja lähettää tiedot eteenpäin matkapuhelinverkon välityksellä. Tramigo Moto:n käyttäjä pystyy paikantamaan ja suojaamaan moottoripyöränsä jopa pelkän tekstiviestin avulla, tai toisaalta seuraamaan laitteen liikkeitä reaaliajassa helppokäyttöisen verkkopalvelun kautta.

Suojaa, aja, seuraa ja jaa

Moto Cloud –ohjelmisto, joka on osa Tramigo Moto tuotekokonaisuutta, yhdistää moottoripyörän verkkoon ja tarjoaa reaaliaikaista tietoa moottoripyörän tilasta, hälytyksistä ja liikkeistä. Ohjelmistoa voidaan käyttää millä tahansa matkapuhelimella, tabletilla tai pöytätietokoneella. Moto Cloud:n avulla voit myös jakaa tiedon pyörän sijainnista ja matkoista perheenjäsenten ja ystävien kanssa. Tramigo Moto hankaloittaa merkittävästi moottoripyörän luvatonta käyttöä, auttaa kadonneen moottoripyörän löytämisessä ja tekee ajamisesta paljon hauskempaa.

Tramigon Markus Vajanne kertoo, että Moto on helppo käyttää ja asentaa sekä edullinen hinnaltaan. Laite on suunniteltu moottoripyöräkäyttöön yhdessä motoristien kanssa.

Laite on pienikokoinen.

Maamerkit motoristien palveluksessa

Tramigo Moton yhteydessä tulee Moto TLD, joka on Tramigon rakentama jatkuvasti päivittyvä maamerkkitietokanta. Moto TLD sisältää kiinnostavia kohteita ja maamerkkejä suosittujen mp-reittien varrelta ja se täydentää Tramigon olemassa olevaa maamerkkitietokantaa erityisesti moottoripyöräilijöille suunnatuilla kohteilla. Maamerkkien avulla Tramigo Moto pystyy yhdellä viestillä kertomaan paikkansa ymmärrettävässä muodossa (esim. ”0.1 km E Rautatieasema, Helsinki”) niin ettei sijaintia osoittavaa verkkokarttaa tarvitse välttämättä avata ollenkaan.

Kickstarter -kampanjan osallistujilla on mahdollisuus lisätä omia maamerkkejä Moto TLD tietokantaan. Nämä maamerkit tulevat sisältymään laitteisiin ladattuihin maamerkkitietoihin ja ovat kaikkien Tramigo Moto:n omistajien käytössä.

Mikäli haluat osallistua rahoittamiseen, linkki Kickstarter-kampanjaan löytyy jutun alusta, ja lisätietoja yrityksestä ja tuotteesta Tramigon kotisivuilta.

Katso video alla.