Peregrine SLX Solar Motorcycle Kickstarter-hankkeella on toteutumisaikaa 22.11. asti. Tavoitesumma on 9900 taalaa. Tätä juttua kirjoitettaessa hankkeella on ollut kaksi rahoittajaa, jotka ovat sijoittaneet yhteensä 156 dollaria. Vielä on siis matkaa jäljellä.

Toisinaan Kickstarter-hankkeissa on todella mielenkiintoisia asioita ja hankkeita kehitteillä. Toisinaan. Tämä ei ehkä kuulu terävimpään kärkeen.

Syyt selviävät helposti oheisen videon katsomalla, mutta mikäli joku ei halua uhrata siihen aikaa, niin kertokaamme vähän.

Ensinnäkin kehitystyön kohde ei ole riittävän konkreettinen vaan paremminkin utooppinen. Kokonaan aurinkokennoin peitetty moottoripyörä, joka ikäänkuin lataa itseään ajossa, kuulostaa vielä vähän samalta kuin ikiliikkujan keksiminen. Jos sellaisia aurinkokennoja olisi, jotka toimivat noin tehokkaasti, niin niitä käytettäisiin jo. Ja 9000 dollarilla ei sellaisia kennoja kehitetä. Summassa saisi olla mielellään neljä tai jopa viisi nollaa enemmän.

Jopa normaali lataaminen vie tunteja, ja pyörän sähkömoottori vie taatusti ajettaessa enemmän virtaa kuin kennot tuottavat. Todennäköisesti jos pyöräsi akut ovat täyteen ladatut ja riittävän isot että pystyt ajamaan niillä esimerkiksi tunnin, niin optimioloissa pyörän kennot saattavat ehkä mahdollisesti parhaimmillaan tuottaa minuutin-kaksi lisäajoaikaa.

Lisäksi yleensä jos joku sijoittaa rahojaan tällaiseen hankkeeseen, hän saa yleensä vastineita rahalleen. Tällaisessa tapauksessa pikkusummasta vaikka t-paidan tai lippiksen, jossain kohtaa sitten sen aurinkokennoilla toimivan moottoripyörän. Tässä ei luvata käytännössä mitään, vaan 1000 dollarilla onnellinen sijoittaja saa chättiaikaa keksijäparin kanssa. 10 000 dollarilla saa tulevan pyörän pienoismallin.

Ehkäpä joku yrittää kokeilla, pystyykö tällaisella keräämään taskurahoja itselleen. Mitä mieltä olet, toteutuuko tämä hanke?

Katso video alla.