Sipoossa sunnuntaina illansuussa kello 17.40 henkilöautoa kuljettanut oli kääntymässä Iso Kylätieltä vasemmalle omakotitalon pihaan. Hän oli kytkenyt suuntavalon vasemmalle ja ehtinyt aloittamaan kääntymisen, ja oli osittain vastaantulevan liikenteen kaistalla. Takaa tullut moottoripyörällä ajanut oli aikonut ohittaa hänet ja törmäsi kääntyvään autoon.

Motoristi lensi tielle ja hänet toimitettiin ensiapuun. Ajoneuvot kärsivät vaurioita.

Keulintaa Pornaisissa

Pornaisissa puolestaan lauantaina myöhään illalla kello 22.35 Kirkkotien ja Monninkyläntien risteyksessä rattijuopumusvalvontaa suorittanut poliisipartio kiinnitti huomionsa moottoripyörään, joka ajoi useaan kertaan Kirkkotien ylitse etupyörä nostettuna. Kirkkotiellä on useita suojateitä ja liikennemerkein osoitettu 40km:n nopeusrajoitus.

Partio lähti tarkastamaan moottoripyörän kuljettajaa, jolloin tämä lähti ajamaan kovalla nopeudella kohti Pornaista ohittaen mopoauton. Hetken päästä moottoripyörä tuli partiota vastaan etupyörä nostettuna. Partio lähti moottoripyörän perään, joka jatkoi ajoaan kiihdyttäen nopeuttaan.

Partio kytki hälytysäänet ja -valot, jolloin kuljettaja pysähtyi Monninkyläntien reunaan. Hän kuitenkin käänsi moottoripyörän ja jatkoi pakenemistaan. Tässä vaiheessa tehtävään tuli mukaan myös muita poliisipartioita.

Myöhemmin moottoripyörä löytyi hylättynä syrjäiseltä paikalta. Pian löytymispaikan läheisyyteen ilmaantui auto, jonka kyydissä oli moottoripyörän kuljettajaksi epäilty henkilö. Hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Kuljettajan käyttämä moottoripyörä ei ollut hänen omansa.  Alkoholilla ei ole osuutta asiaan. Asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.